Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Και κάμερες παρακολούθησης στα βαγόνια του μετρό, με καπέλο!


Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάποιοι που παίρνουν αποφάσεις στη δημόσια  εταιρία ΣΤΑΣΥ και την «Αττικό Μετρό» έχουν ψυχοσύνθεση κυπατζή ή πρέπει να ελέγξει κανένας δικαστικός τον τομέα των ηλεκτρονικών προμηθειών! Μετά τις οθόνες που χωρίς διαγωνισμό μεταδίδουν ειδήσεις του κρατικού ΑΠΕ, που είναι όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης, και μετά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια με όλα τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών, τώρα μπαίνουν κάμερες παρακολούθησης μέσα στα βαγόνια του μετρό, υπερπληρωμένες!

Αυτή τη στιγμή σε δύο συρμούς οι κάμερες λειτουργούν «πιλοτικά» και αναμένεται η ενεργοποίηση του … κατάλληλου λογισμικού για να λειτουργήσουν κανονικά σε όλους τους συρμούς, που διαθέτουν εγκατεστημένη την τεχνολογία!

Γιατί δεν λειτουργεί τώρα το λογισμικό και πώς μπαίνουν κάμερες ερήμην των πολιτών; Εκτός του ότι η δημοκρατία που έχουμε βρίσκεται σε επίπεδα μπανανίας, αυτή η μπανανία σε επίπεδο συντονισμού και προγραμματισμού βρίσκεται σε επίπεδα βλακείας ή συναλλαγής. Εξηγούμαι:

Στις αρχές του 2016 η «Αττικό Μετρό» είχε ζητήσει από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να επιτρέψει τη βιντεοσκόπηση με κάμερες μέσα στα βαγόνια «για λόγους ασφαλείας».

Η Αρχή έδωσε έγκριση υπό τον όρο οι καταγραφές να αποθηκεύονται μόνο για 48 ώρες. Αλλά, στους 17 καινούργιους συρμούς, που προμηθεύτηκε η εταιρία το καλοκαίρι, χωρίς να έχει υπολογίσει την Αρχή (!), οι κάμερες ήταν ήδη τοποθετημένες, με λογισμικό που πρόβλεπε την αποθήκευση των λήψεων για αόριστο χρόνο!

Με την απόφαση της Αρχής Προστασίας οι κάμερες αυτές μ αυτό το λογισμικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν στους 17 συρμούς που τις έχουν προεγκατεστημένες, ούτε να εγκατασταθούν νέες στα βαγόνια- παλιά και νέα- που δεν τις έχουν.

Κι εδώ θριαμβεύει η ελληνική άρπα κόλλα δημόσιας υπηρεσίας με τα λεφτά των φορολογούμενων!

Οι νέοι συρμοί παραγγέλθηκαν και ήρθαν πριν η Εταιρία πάρει την απόφαση της Αρχής Δεδομένων για την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών!
Μετά την απόφαση πρέπει να αλλάξει το λογισμικό και να μην αποθηκεύει επ’ αόριστον, αλλά μόνο για 48 ώρες τις βιντεοσκοπήσεις!
Η αλλαγή λογισμικού, εξ αιτίας του άρπα κόλλα προγραμματισμού, για να λειτουργήσουν οι κάμερες σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, χρειάζεται χρόνο και, κυρίως, πρόσθετα κονδύλια, τα οποία θα πληρώσουν οι βιντεοσκοπούμενοι φορολογούμενοι!
Πρόσθετα κονδύλια θα χρειαστούν και οι πρόσθετες κάμερες με το λογισμικό τους που θα τοποθετηθούν και σε όλα τα παλιά βαγόνια, που δεν έχουν ούτε καν την υποδομή για τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Γιατί δε γίνεται να σε παρακολουθούν μόνο στους καινούργιους 17 συρμούς!
Οι εργαζόμενοι το μετρό αντιδρούν στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης μέσα στα βαγόνια, υποστηρίζοντας ότι «αυτά αποσκοπούν σε άλλα πράγματα. Ξεφεύγει το πράγμα».

Εδώ, όμως, εκτός από τα χρήματα των φορολογούμενων που σπαταλιώνται, υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα για όλους τους επιβάτες: Κανείς δεν εγγυάται- ούτε η Αρχή- ότι στις 48 ώρες που θα είναι το υλικό διαθέσιμο στα χέρια εργαζόμενων ή στελεχών της ΣΤΑΣΥ ή της Αττικό Μετρό, δεν θα υποκλέπτεται και δεν θα πουλιέται ή δεν θα διακινείται με οποιονδήποτε τρόπο!

Ήδη, η Αρχή Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης έχει αποφανθεί στην πρόσφατη ιστορία με τη συμμορία υπαλλήλων του μετρό που θησαύριζαν με την πώληση παράνομων εισιτήριων, ότι υπάρχει πλημμελής έλεγχος έως και αδιαφορία των διοικητικών μηχανισμών της εταιρίας για έλεγχο!

Αλλά το επίσης μεγάλο ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Τα στελέχη της διοίκησης που με τις ενέργειές τους επιβαρύνουν την τσέπη των φορολογούμενων επί πλέον των προϋπολογισμών των έργων, δεν έχουν καμιά ευθύνη; Καμιά επίπτωση; Καμιά ποινή;

Γιατί θα πρέπει κάθε υπέρβαση να την πληρώνει ο φορολογούμενος; Να την πληρώνει από την τσέπη του όποιος την προκάλεσε. Και να πηγαίνει και σπίτι του. Αρκετά πληρώνουν τα κορόιδα για να ζεσταίνουν τις τσέπες τους και τις καρέκλες τους οι διορισμένοι καρεκλοκένταυροι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου