Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ο πρόεδρος κι ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ για τους "τρελούς" μισθούς

Δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά 


Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανώλης Κορωνιωτάκης και Ιωάννης Μπλάνας, σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές. Θυμίζουμε ότι το ΑΔΜΗΕ ενέκρινε μισθούς που προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα αναδρομικά για τα δυο στελέχη του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού.

Η δημοσιοποίηση των αμοιβών που ζαλίζουν στον ΑΔΜΗΕ, έρχονται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για το υπέρογκο μισθολόγιο, στη μητρική εταιρία, τη ΔΕΗ.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ αναφέρει ότι προβλέπει για τους συνδικαλιστές της πλασματικές υπερωρίες. Δηλαδή, πληρώνονται για βάρδιες που δεν κάνουν.

Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Σκρέκα, σύμφωνα με την οποία τα δύο κορυφαία στελέχη της εταιρίας αύξησαν τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ το μήνα και έλαβαν περί τις 200.000 ευρώ ως αναδρομικές αποδοχές για ένα χρόνο.






0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *