Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τζάκρη: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τη διάλυση της Ευρώπης»


Προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο θα πρέπει να είναι η Ελλάδα ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha» η βουλευτής μίλησε για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αφού το τελευταίο διάστημα «παρακολουθούμε τη διάλυση της Ευρώπης σε αργή κίνηση».

«Κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι διατεθειμένες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με την αλληλεγγύη», ανέφερε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, με τις ανά χώρα εκλογικές αναμετρήσεις, δεν «δείχνει» προς την κατεύθυνση της διατήρησης ενότητας.

«Θα πρέπει να έχουμε σχέδιο για το τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε αυτό το ενδεχόμενο, τι θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση», υπογράμμισε η κ. Τζάκρη, μιλώντας για τον σοβαρό κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ή μία Ευρώπη διαλυμένη τελείως στο θέμα της νομισματικής πολιτικής.

«Θα πρέπει σοβαρά ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα, ως πολίτες, να ανοίξουμε το δημόσιο διάλογο για το τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείσα για το εάν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να επιστρέψουμε σε κάποιο εθνικό νόμισμα, η κ. Τζάκρη επανέλαβε ότι «πρέπει να συνυπολογίσουμε όλα τα ενδεχόμενα» για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Σε ερώτηση δε εάν εννοεί πως «η δραχμή δεν πρέπει να είναι ταμπού», διευκρίνισε ότι «το θέμα δεν είναι η δραχμή» αλλά το «τι κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση ως πολιτεία μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει με πρωτοβουλία άλλων μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων ακόμη και στο θέμα της νομισματικής πολιτικής».   newpost.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου