Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Νέα διοίκηση στον ΑΔΜΗΕ


Εληξε απόψε η εκκρεμότητα της αντικατάστασης της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, καθώς, ύστερα από παρέμβαση του βασικού μετόχου (ΔΕΗ), πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.

Αφορμή για τις αντικαταστάσεις των δύο μελών του δ.σ. αποτέλεσαν οι αλλαγές στις αποδοχές τους, ζήτημα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Καμπούρη και της Αικ. Βάσιου ως νέων μελών στο ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθ. Κορωνίδης, που ήταν ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Καμπούρης.

Ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μαν. Κορωνιωτάκης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, κάτι που δεν έχει πράξει ο κ. Μπλάνας ο οποίος αντικαταστάθηκε. Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διευκρινίσεις για τις αμοιβές

Την ίδια ώρα, διευκρινίσεις για την υπόθεση των αμοιβών της διοίκησης δίνουν με δήλωσή τους τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ που προέρχονται από τη ΔΕΗ.

Αναλυτικά σχετικά με το θέμα των αμοιβών του προέδρου του ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Ιωάννη Μπλάνα αναφέρουν τα εξής:

«- Ουδέποτε εγκρίθηκε ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών του προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ.Ι. Μπλάνα στα ποσά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και όπως πληροφορηθήκαμε εισέπραξαν.

- Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας, αλλά ούτε και σε γνώση του εποπτικού συμβουλίου, πριν την εκταμίευση των ποσών αυτών, ότι οι καταβληθείσες αμοιβές αναπροσαρμόστηκαν και δη αναδρομικά στο ύψος των ποσών που είδε το φως της δημοσιότητας.

- Είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήταν στη βούληση του νομοθέτη, μετά το 2010, ο καθορισμός των αμοιβών προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων δημοσίων επιχειρήσεων σε αυτά τα ύψη.


- Η υπ'αρ. 43/29.7.2016 απόφαση του εποπτικού συμβουλίου, που μεταξύ άλλων προενέκρινε τις αμοιβές των ανωτέρω προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2016, έλαβε υπόψη τα μέχρι τότε εισπραχθέντα ποσά, και υπέκειτο σε περαιτέρω ακριβή προσδιορισμό κατά το άρ.21 του καταστατικού που προβλέπει προσδιορισμένη κατά ποσό και ανά σύμβουλο του ΔΣ αμοιβή ή/και αποζημίωση».  
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου