Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Προκλητικό δημοσίευμα για τον Μπελογιάννη, με χειροκροτητή τη Χρυσή Αυγή


Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της Καθημερινής, που υπογράφει ο αρθρογράφος Στέφανος Κασιμάτης και εναντιώνεται στην απόφαση της Βουλής να τιμήσει τον Νίκο Μπελογιάννη. Το δημοσίευμα έσπευσε να υιοθετήσει η Χρυσή Αυγή, η οποία είχε φροντίσει να καθυβρίσει τον εκτελεσθέντα αγωνιστή.

Συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου, η Βουλή ενημέρωσε ότι με απόφαση του προέδρου της θα διοργανώσει έκθεση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, στο σπίτι του, στην Αμαλιάδα, με αφορμή την συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεσή του, στις 30 Μαρτίου του 1952.


Μία μέρα μετά, στις 9 Φεβρουαρίου, η διαδικτυακή εφημερίδα της Χρυσής Αυγής έγραψε:«Η λογική λέει ότι το να τιμάται από το Κοινοβούλιο μας Χώρας ένας καταδικασμένος για κατασκοπεία εναντίον της Πατρίδος του αποτελεί όχι απλώς μη υπαρκτό φαινόμενο αλλά μακάβρια φαντασίωση προσβολής της Ιστορικής Μνήμης».

Μέχρι εδώ, ουδεμία έκπληξη. Τη σκυτάλη όμως, πήρε μέσα από τις στήλες της "Καθημερινής"  ο Στ. Κασιμάτης, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου, κι ενώ είχε ήδη δημοσιοποιηθεί το «χρυσαυγίτικο» παραλήρημα, έγραψε:





Ικανοποιημένοι προφανώς οι χρυσαυγίτες επανήλθαν στις 14 Φεβρουαρίου, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης (…) λέει τα αυτονόητα».




  tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *