Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τι λέει η ΝΔ για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή;


Με επικριτικό σχόλιο απάντησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κύκλους της ΝΔ «για τη 5ετία 2004-2009 που οδήγησε στα μνημόνια».

«Όλοι οι οικονομολόγοι εντός και εκτός Ελλάδας συμφωνούν ότι η κρίση στην Ελλάδα αποτυπώθηκε στο τραγικό δίδυμο έλλειμμα, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητα, το 2009 και γρήγορα μετεξελίχθηκε σε κρίση χρέους. Στον αποκλεισμό δηλαδή της χώρας από τις αγορές»αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επακαλούμενη τα εξής στοιχεία:

- Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2009 έκλεισε στο -12,3%, αφού κινήθηκε τη διετία 2007-8 στο -15%!
- Το πρωτογενές έλλειμμα στην 5ετία ΝΔ-Καραμανλή αθροιστικά ανήλθε στα 56,3 δισ. ευρώ.

Μόνο το 2009 το ελληνικό δημόσιο πέραν των δανείων αναχρηματοδότησης του χρέους του, δανείστηκε 24,018 δισ. ευρώ για μισθούς, συντάξεις και λοιπές λειτουργικές του δαπάνες!

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «αυτή τη τραγική πραγματικότητα προσπάθησε να αποκρύψει η κυβέρνηση ΝΔ-Καραμανλή στέλνοντας αλλοιωμένα στατιστικά στοιχεία στη EUROSTAT, όπως επισημαίνουν οι επίσημες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου κλονίζοντας καθοριστικά την εμπιστοσύνη τόσο των εταίρων μας στην ΕΕ όσο και των αγορών».

«Αυτή είναι η κρίση που έφερε το μνημόνιο. Όσο για το χρέος και τους μύθους που διακινούν τόσο η "λαϊκή " όσο και η "μεταρρυθμιστική " Δεξιά τα επίσημα στοιχεία τους διαψεύδουν πανηγυρικά.

Η 5ετία 2004-2009 αναδεικνύεται σε μια εξαιρετικά "σπάταλη" περίοδο της μεταπολίτευσης αφού το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξάνονταν κατά μέσο όρο 5% ετησίως», υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλώντας τη ΝΔ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν στην πρόταση της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από τότε που μπήκε η χώρα στο ευρώ μέχρι σήμερα.

«Στόχος της πρότασής μας δεν είναι να στήσουμε κατηγορητήρια, αλλά να δούμε όλοι μαζί τι έφταιξε και κυρίως πώς θα χαράξουμε την εθνική γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, αφήνοντας πίσω μας συγκεκριμένες παθογένειες. Δεν συγκαλύπτουμε, δεν στοχοποιούμε, δεν τεμαχίζουμε, αλλά εξίσου σθεναρά καταγγέλλουμε τη συνωμοσία της σιωπής για το 2004-09 που έχουν συνάψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σύμπασα η ΝΔ», υπογραμμίζεται.





       

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *