Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Άρπα κόλα με ξένα κόλυβα


Πριν από λίγα 24ωρα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έβαλε φρένο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, που ακριβοπλήρωσε για όλους μας ο κρατικοδίαιτος ΟΑΣΑ, επειδή για να αγοράσεις το εισιτήριο καλείσαι να δώσεις επικίνδυνα πολλά προσωπικά στοιχεία σου!

Πριν από μέρες έγινε συνείδηση και στον τελευταίο πολίτη, δικηγόρο, λογιστή ότι η νομοθετική ρύθμιση για τις αμοιβές με δελτία παροχής υπηρεσιών είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστη στην πράξη, γιατί είτε δεν καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα εργαζόμενων είτε γιατί οι αμειβόμενοι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερες εισφορές από εκείνες που θα εισπράξουν σε ένα σύστημα, που υποτίθεται ότι είναι ανταποδοτικό, είτε γιατί οι εισφορές αποδεικνύονται περισσότερες από εκείνες που μπορούν να πληρώσουν οι αμειβόμενοι!

Εδώ και μέρες το νέο ακριβοπληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxis πέφτει διαρκώς γιατί δεν μπορεί να σηκώσει, λέει, ταυτόχρονα τρείς διαγωνισμούς για την πρόσληψη ανέργων και μόνιμων υπαλλήλων!

Πριν από μέρες ένας υπάλληλος του δασαρχείου σταμάτησε τη διαδικασία επένδυσης στο Ελληνικό, που υποτίθεται ότι είναι «θωρακισμένη» νομικά από την κυβέρνηση, θέτοντας θέμα δασικής έκτασης στο αεροδρόμιο, που λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα επί δεκαετίες!

Η περίφημη μεταβίβαση των 14 αεροδρομίων στη Frapportδεν μπορεί να προχωρήσει γιατί δεν έχει προβλεφθεί η κάλυψή τους με υλικοτεχνικό υλικό ασφαλείας, μεταξύ του οποίου και ασθενοφόρα!

Πριν από λίγο καιρό οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα, που ακριβοπληρώθηκε, και θα επέτρεπε στους φορολογικούς ελεγκτές να παίρνουν σε λίγα λεπτά αναλυτικά στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων ιδιωτών ή εταιριών, είναι δυσλειτουργικό (!) και τέθηκε σε αχρηστία. Το σύστημα που αντικατέστησε τα …δυσλειτουργικό αποδείχτηκε ότι είναι σε … πιλοτικό στάδιο την ώρα που το κράτος καίγεται για έσοδα και οι παραγραφές τρέχουν!

Πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να δίνεται το αφορολόγητο μόνο σε έξοδα με πλαστικό χρήμα, την ώρα που η διαχωρισμός του χρήματος σε καλό πλαστικό και κακό μετρητό και των αποδείξεων σε καλές «πλαστικές» και κακές με μετρητά είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματικός! Ταυτόχρονα, η υποχρέωση των επαγγελματιών να υποχρεώνονται σε καταβολή προμηθειών στις τράπεζες εξ αιτίας αυτής της ρύθμισης τρίζει στο τραπέζι του νόμου.

Πριν από μερικές μέρες άρχισαν να ξεφορτώνονται στη Μόρια παλιά κοντέινερς αφού πέθαναν τουλάχιστον 4 άνθρωποι από το κρύο σε αντίσκηνα, την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης δεν έχουν αντλήσει ούτε  το ένα δέκατο από το μισό δισεκατομμύριο που έχει διαθέσει η ΕΕ στην Ελλάδα, λόγω ανικανότητας.

Πριν την Πρωτοχρονιά, μια εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας κατάργησε στη ζούλα το πέναλτι για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (!), χωρίς να το καταργήσει από το νόμο του 2015, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι συνταξιούχοι «ευεργετηθούν» να κινδυνεύουν να πληρώσουν αναδρομικά τις αρπακόλες της κυβέρνησης.

Πριν τα Χριστούγεννα διαπιστώθηκε ότι τα περίφημα εκατομμύρια που θα εισέπραττε το δημόσιο από τις τρείς λίστες Λαγκάρντ, Μπόγιερς και «των 153.000 καταθετών εξωτερικού είναι ανέφικτος, γιατί η δημόσια διοίκηση με τις καθυστερήσεις και τις ανεκδιήγητες ενέργειές της άφησε τις υποθέσεις να παραγραφούν!

Τον Νοέμβριο, ο νέος υπουργός Παιδείας ζήτησε την απόσυρση του νόμου για τα μεταπτυχικά, που είχε ψηφίσει ο προκάτοχός του, για να ξανασυζητήσει από άλλη βάση το θέμα με τα πανεπιστήμια!

Ο ίδιος κατάργησε στην πράξη όλη τη μελέτη για σχολεία και πανεπιστήμια που είχε ταλανίσει επί μήνες την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές, και άρχισε νέες αλλαγές σε σχολεία και ΑΕΙ!

Πριν από λίγο καιρό η δικαστική εξουσία έβαλε ταφόπλακα στις καταχρηστικές παρατάσεις που έδινε το ελληνικό δημόσιο για φορολογικούς ελέγχους και πέρα της δεκαετίας, την οποία ορίζουν οι νόμοι. Φυσικά, το ελληνικό δημόσιο που λειτουργεί περισσότερο σαν κλέφτης και τραμπούκος και λιγότερο σαν κράτος δικαίου, παρανομεί μονίμως εν γνώσει του απέναντι στους φορολογούμενους, με τη μόνιμη επωδό «άντε στα δικαστήρια να βρείτε το δίκιο σας».

Πριν από μήνες ο υπουργός προπαγάνδας, χωρίς να δίνει σημασία στους νόμους αποφάσισε και διέταξε έναν διαγωνισμό για τα κανάλια, που έπεσε με κρότο στο αρμόδιο δικαστήριο.

Υποτίθεται ότι σε όλο το δημόσιο υπάρχουν νομικές υπηρεσίες. Στελεχώνονται από ανίδεους ή πληρώνονται για τα μάτια;Και δεν μιλάω για τους νόμους εκ του πονηρού και τις πολιτικές απάτες.

Επειδή το «ελαμωρετώρα» είναι η μόνη και βασική ιδεολογία της κυβέρνησης, που τη μεταλαμπαδεύει και στους υπαλλήλους της διοίκησης, τα κρούσματα νόμων και εγκυκλίων γραμμένων στο πόδι και χωρίς ίχνος ορθολογικής σκέψης είναι εκατοντάδες και δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρονικός χώρος καταγραφής τους. Ήδη, οι εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης βρίθουν τέτοιων αυθαιρεσιών και ασχετοσύνης.

Κερασάκι στην τούρτα είναι τα 240 χιλιάρικα που τσέπωσαν νομότυπα ως αναδρομικά (!) με τα αντίστοιχα 20 χιλιάρικα το μήνα, που παίρνουν για αμοιβή οι δύο (μόνο;) της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, χάρη σε νόμο του 2015 της πρώτης φοράς αριστεράς, που κατά τα άλλα …δεν θέλει τους managersκαι κλέβει με το άλλο χέρι τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ για να εξοικονομήσει λεφτά!

Επ ευκαιρία, ας μας πει η κυβέρνηση πόσοι άλλοι managers των κρατικοδίαιτων και χρυσοπληρωμένων εταιριών της απολαμβάνουν τέτοιες απολαβές για να εργάζονται τόσο αποτελεσματικά που να έχουν ελλείμματα δισεκατομμυρίων τα ταμεία τους; Γιατί, η ΔΕΗ έχει μια τρύπα μέχρι το κέντρο της Γης και χρωστάει και 300 εκατομμύρια στον ΑΔΜΗΕ, που με τη σειρά του της χρωστάει 150! Για εκατομμύρια δικά μας μιλάμε.

Εσένα πόσο σου κόπηκε η δουλειά, ο μισθός και η σύνταξη είπες;


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *