Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ο κόσμος δεν φοβάται πια, χρειάζονται επιχειρήματα υπέρ του ευρώ, όχι κατά της δραχμής


Όλοι όσοι παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, πρέπει αμέσως να σταματήσουν να τρομοκρατούν τον κόσμο σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Έτσι ακριβώς την πατήσαμε και στο δημοψήφισμα.

Ο κόσμος έχει κουραστεί να φοβάται, οι περισσότεροι πολίτες εδώ και καιρό νομίζουν ότι δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν. Μετά από 7 χρόνια κρίσης και λιτότητας, η κρίση τους δεν είναι πια καθαρή, δεν μπορούν να σκεφτούν ψύχραιμα.

Η δραχμή κερδίζει υποστηρικτές κυρίως γιατί εκατομμύρια Έλληνες δυσκολεύονται να καταλάβουν που οδηγεί ο δρόμος του ευρώ. Με κλειστές τράπεζες, με κλειστά μπλοκάκια και με τουλάχιστον έναν μετανάστη ανά οικογένεια, στο όνομα του ευρώ, η κοινωνία κυρίως απορρίπτει συνολικά τη σημερινή διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, αποδοκιμάζει ένα σύστημα που δεν παράγει νέες δουλειές, που δεν αυξάνει τους μισθούς.

Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα οφείλουν άμεσα να παρουσιάσουν ένα όραμα για την Ελλάδα του ευρώ κι όχι να αρκούνται σε μια βαριεστημένη και τεμπέλικη περιγραφή της τραγωδίας που (πράγματι) θα επέλθει με την έξοδο από την Ευρωζώνη. Δεν μπορεί να αποτελέσει εθνικό όραμα η...ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το αυτομαστίγωμα των ψηφοφόρων του.



Όσο το βασικό επιχείρημα κατά του εθνικού νομίσματος είναι το "όσοι θέλουν τη δραχμή είναι τρελοί", τόσο πιο πολύ η δραχμή θα πλησιάζει, τόσο πιο πολύ οι πολίτες θα νιώθουν την ανάγκη να τιμωρήσουν όσους απαξιούν να ασχοληθούν στα σοβαρά μαζί τους.   







0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *