Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Eurasia Group: Υψιστη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην εξουσία


Η ανησυχία για την Ελλάδα έχει επιστρέψει στις αγορές, λέει το Market Watch, παραθέτοντας εκτιμήσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Eurasia Group.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζουν για την επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, την ώρα που αναζωπυρώνονται οι φόβοι πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσεις τις υποχρεώσεις της τον Ιούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Market Watch.

Και όπως τονίζει ο Φεντερίκο Σάντι, αναλυτής στο Eurasia Group για ευρωπαϊκά θέματα, «επιθυμία όλων είναι να αποφευχθεί η προοπτική εχθρικών διαπραγματεύσεων ενόψει των κρίσιμων εκλογών σε βασικές χώρες της Ευρωζώνης κατά τους προσεχείς μήνες, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Γαλλίας και -τον Σεπτέμβριο- της Γερμανίας».

«Αλλά οι απαιτήσεις προς την Ελλάδα για περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού θα τεστάρει τις αντοχές της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενισχύοντας τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών και καθυστερώντας την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων», συμπληρώνει.

Οσο για το ποια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης τη δεδομένη στιγμή, και με τα τόσα ζητήματα που έχουν συσσωρευθεί, ο Σάντι τονίζει ότι «ύψιστη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στην εξουσία, με ταυτόχρονη αποφυγή ενός συμβάντος που θα μπορούσε να εκτροχιάσει εκ νέου την ελληνική οικονομία», συμπληρώνοντας πως «το χειρότερο σενάριο θα οδηγούσε σε αυστηροποίηση των capital controls και πιθανότατα σε ένα τέταρτο μνημόνιο».




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *