Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πια το ΠΑΣΟΚ του 2012 αλλά οι ψηφοφόροι του δεν πάνε μαζικά κάπου


Σημάδια πλήρους αποσύνθεσης εμφανίζει σε μια ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας μάλιστα και μια μονάδα, από το ήδη χαμηλό 16,5% στο 15,5%, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι δημοσκοπήσεις να έχουν πολλάκις διαψευστεί αλλά όπως και να έχει, η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη, με την κατάρρευση του να θυμίζει εκείνη του ΠΑΣΟΚ από το καλοκαίρι των Αγανακτισμένων μέχρι τις εκλογές του Μαΐου του 2012.

Το μόνο παράδοξο μέχρι στιγμής είναι το ότι κανένα κόμμα δεν μοιάζει να απορροφά μαζικά τους ψηφοφόρους του καθώς ούτε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει ποσοστά σημαντικά μεγαλύτερα από εκείνα της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά ούτε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μοιάζει να αποκομίζει ιδιαίτερα οφέλη.


Η συμπεριφορά των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτή που θα καθορίσει σχεδόν τα πάντα στις επόμενες εκλογές, ειδικά αν αρκετοί από αυτούς επιλέξουν τον δρόμο της αποχής, "φουσκώνοντας" έτσι τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων.   




parapolitiki.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *