Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Χυδαίο περιστατικό στην Ελλάδα του 2017: εργοδότης ρώτησε υποψήφια υπάλληλο αν είναι γκέι


Η ιστορία αυτή έχει παιχτεί εκατοντάδες φορές σε επανάληψη. Απλώς αυτή τη φορά το επεισόδιο βγήκε στην επιφάνεια γιατί η παθούσα, η Λίνα, είχε το θάρρος να το μοιραστεί δημόσια στο facebook.

Η Λίνα δουλεύει ως φωτογράφος. Προσφάτως πέρασε από μία συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, για μια προσφερόμενη δουλειά το καλοκαίρι στη Μύκονο. Η συνέντευξη δεν έγινε με κάποιον μάνατζερ αλλά με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη.  Όπως μας είπε η ίδια, όταν αποχώρησε η συζήτηση είχε μείνει στο ότι θα σκεφτόταν και θα επικοινωνούσε η ίδια μαζί του. Έτσι και έγινε.

Μόνο που ο ιδιοκτήτης είχε κάποιες ερωτήσεις, με κατάληξη την πολύ απογοητευτική συνομιλία που ακολουθεί. Η Λίνα ανεβασε ένα μέρος αυτής στο facebook: τη ρωτήσαμε αν μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε την ιστορία με το όνομα της. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», είπε. «Θέλω να ξυπνήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ».

Η συζήτηση είχε και συνέχεια:«Κάποιοι αισθάνονται καλύτερα να βλέπουν συγκεκριμένες τάσεις σε σημεία που πάνε να ρωτήσουν για παροχές υπηρεσιών».

Mια απέραντη θλίψη.


Ελίζα Συναδινού - athensvoice.gr


*Αν θέλεις να αναφέρεις ένα περιστατικό ομοφοβικής/ τρανσφοβικής βίας ή διάκρισης, θα βρεις υποστήριξη εδώ.         

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου