Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πώς θα ενημερωθούν οι συνταξιούχοι που θα πάρουν το εφάπαξ

Τρεις υπάλληλοι θα κάνουν 1.000 τηλέφωνα σε ισάριθμους δικαιούχους που                                       θα πάρουν την πρώτη δόση  


Τηλεφωνικά θα ειδοποιούνται οι συνταξιούχοι που περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ από το 2014 και μετά. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι δικαιούχοι είναι να περιμένουν να χτυπήσει το κινητό τους για να πληροφορηθούν το καλό νέο από το… call center του ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου μόνον τρεις υπάλληλοι έχουν επιφορτιστεί με το έργο αυτό και θα πρέπει σε πρώτη φάση να κάνουν 1.000 τηλέφωνα σε ισάριθμους δικαιούχους που θα πάρουν την πρώτη δόση των νέων πληρωμών ως τα μέσα Απριλίου. Τα ποσό που θα δοθεί είναι 70 εκατ. ευρώ.

Απομένουν όμως… άλλα 23.000 τηλεφωνήματα σε ισάριθμους δικαιούχους που είναι στη λίστα των εφάπαξ, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν ως τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο από ένα κονδύλι ύψους 584 εκατ. ευρώ που προορίζεται για αυτό το σκοπό από το δάνειο του Μνημονίου. Αν δεν πέσουν όλα τα τηλέφωνα, τότε ό,τι περισσέψει θα γυρίσει στα ταμεία της τρόικας.

Οι δικαιούχοι, αφού ειδοποιηθούν, θα πρέπει στη συνέχεια να στείλουν οι ίδιοι με φαξ, ή μέσω e-mail στο ταμείο, αντίγραφο φορολογικής ενημερότητας, ώστε να συμψηφιστούν με το εφάπαξ τυχόν ποσά που οφείλουν στο Δημόσιο ή και σε Ταμεία.

Ακόμη και όσοι είναι σε ρύθμιση, θα έχουν συμψηφισμό του 50% της ρυθμισμένης οφειλής τους, δηλαδή η μισή οφειλή τους θα παρακρατηθεί από το δικαιούμενο εφάπαξ.  




newsbeast.gr







0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *