Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Οταν τα παιδία (της πολιτικής) παίζει


Του Γιώργου Σταματόπουλου

Τα παιδία παίζει ή πόσο χαμηλά έχει πέσει η τέχνη της πολιτικής στην Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα. Εκανε μια λάθος πρόβλεψη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο τουίτερ για το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν ερωτώμενος από κάποιον συνομιλητή και επακολούθησε ένας πανικός (είχε πει ότι θα κερδίσει η γαλλική ομάδα και έπεσε πανηγυρικά έξω).

Πρώτος ο πρωθυπουργός της χώρας, παρακαλώ, ανάρτησε στον δικό του λογαριασμό το εξής: «Τελικά, @kmitsotakis η Παρί Σεν Ζερμέν θα κερδίσει το Champions League όσο και η Ν.Δ. τις επόμενες εκλογές» - φτηνή ειρωνεία και δηλητήριο...

Δεν θα απαντούσε ο Μητσοτάκης; Σιγά. Αυθωρεί και παραχρήμα: «Καλά, μια λάθος πρόβλεψη έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ...», σαφές καρφί για την γκάφα του πρωθυπουργού να μιλάει για ανάπτυξη την ώρα που οι επίσημες στατιστικές ανακοίνωναν ύφεση! Σιγά μην κώλωνε ο πρωθυπουργός· τόσα και τόσα έχει διαστρεβλώσει...

Αφόρητοι εξυπνακισμοί εκ μέρους δύο εκ των υψηλότερων θεσμικών πυλώνων του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, αδιανόητοι σε ένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος.

Σε μερικούς βεβαίως άρεσε το «ανθρώπινον» της διαδικτυακής συνομιλίας· κάνανε χάζι στα πρωινάδικα ανάγοντάς το σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση - ποιος «κατατρόπωσε» τον άλλο, ποιος είναι πιο οξυδερκής και πλείστα άλλα φληναφήματα και ρωπολογήματα.

Οι δημοσιογράφοι των πρωινών εκπομπών «τρελαίνονται» να αναπαράγουν ανοησίες, που θολώνουν την πραγματικότητα, απομακρύνουν από την ουσία και αλλοιώνουν την αλήθεια της πολιτικής σκηνής (σκηνής!).

Μη βιαζόμαστε, έχει και συνέχεια η υψηλού επιπέδου ανταλλαγή πολιτικής στρατηγικής, άμα τε και τακτικής... Εμφανίζεται και η Φώφη Γεννηματά - και τι σημειώνει; Ιδού: «Ο ένας με την Μπαρτσελόνα, ο άλλος με την PSG. Εμείς επιμένουμε σταθερά. Εθνική Ελλάδος», υπονοώντας προφανώς την κοκορομαχία των δύο αντρών αλλά και την πολιτική συναίνεση που ζητάει το κόμμα της για να σωθεί η χώρα.

Ελάτε, τώρα. Θα έμενε έξω απ’ αυτή την οξυδερκή αντιπαράθεση ο αρχηγός του Ποταμιού (που σχεδόν στέγνωσε το καημένο); Θηριώδης η οξεία και καυστική κριτική του.

Για να τη δούμε: «Ενημερώστε Μπάρτσα και Παρί ότι στην Ελλάδα σφάζονται για χάρη τους (σ.σ.: Τσίπρας και Μητσοτάκης). Και κάποιους άλλους (σ.σ.: Γεννηματά) ότι η Εθνική Ελλάδος δεν παίζει στο Champions League».

Εξοντωτική, καταλυτική κριτική, χαρακτηριστική των υψηλοφρόνων και οξυνόων πολιτικών της νέας φουρνιάς, των άνετων στη γλώσσα και τη λαϊκή επικοινωνία· όλοι τούτοι έχουν υπογράψει μνημόνια που καταβαράθρωσαν τη χώρα και αντί να ντρέπονται ή τουλάχιστον να λουφάξουν, επιδίδονται σε χαζές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, απολαμβάνοντας την ασφάλεια που τους παρέχει η θέση τους.


Οντως, τα παιδία παίζει και ουδόλως νοιάζονται αν εξοργίζουν το πόπολο (το πόπολο!).   




efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *