Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Μετά το «ταξικό» δυστύχημα, έρχονται τα… «ταξικά πρόστιμα»


Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάννης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή προστίμων για παράβαση του ΚΟΚ ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «ταξικά» τροχαία δυστυχήματα, άρα πολύ λογικό να υπάρχουν και «ταξικά» πρόστιμα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κάτι τέτοιο εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης και ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού και Μερόπης Τζούφη περί «ταξικού δυστυχήματος» στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο τα πρόστιμα θα είναι το ίδιο αποτρεπτικά είτε κάποιος είναι άνεργος είτε έχει μεγάλα εισοδήματα, με συνέπεια τα πρόστιμα για τους «φτωχούς παραβάτες» να είναι πολύ χαμηλά.

«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα… Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι το υπουργείο εξετάζει και κοινωνικές ποινές εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων από αυτούς που τα προκάλεσαν. «Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο» ανέφερε.

Πριν από λίγες εβδομάδας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε προτείνει τη μείωση των προστίμων του ΚΟΚ ώστε να γίνει πιο «δημοκρατικό» το δικαίωμα στην οδήγηση…




protagon.gr     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *