Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η Γιάννα δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ…


Κάποτε αποθέωνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και τον έμπαζε στα εγχώρια και διεθνή σαλόνια. Σήμερα της πήραν (ή παρέδωσε) το διπλωματικό της διαβατήριο. Η Αριστερά έχασε μια πλούσια συντρόφισσα.

Του Γιώργου Καρελιά

Η σχέση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται τουλάχιστον από το 2011. Τότε που ένα «ριζοσπαστικό» άρθρο του γιου της προκάλεσε αίσθηση, καθώς υιοθετούσε όλη την «ανατρεπτική» επιχειρηματολογία της Αριστεράς (εδώ). Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, ο ίδιος παρέστη σε προεκλογική ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 (εδώ).

Η συνέχεια ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα. Η κυρία Αγγελοπούλου φέρεται να κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα (ήταν πια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σε πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου (εδώ). Το βράδυ των νικηφόρων των εκλογών του 2015 τάχθηκε αναφανδόν στον πλευρό του (εδώ). Το ίδιο και ένα μήνα αργότερα (εδώ). Αποκορύφωμα ήταν το «ραντεβού» που του έκλεισε με τον Μπιλ Κλίντον, το οποίο δεν είχε πάει καλά για τον«φρέσκο» τότε Πρωθυπουργό (εδώ).

Εκτοτε άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι οι σχέσεις Τσίπρα – Αγγελοπούλου δεν ήταν όπως πριν. Ωσπου η ίδια επιβεβαίωσε με συνέντευξή της ότι είχε αρχίσει να απογοητεύεται από τη νέα κυβέρνηση, την οποία τόσο είχε στηρίξει.

Σήμερα ήρθε η απόλυτη επιβεβαίωση. Η ίδια ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το διπλωματικό της διαβατήριο, το οποίο κατείχε ως «πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων». Ομως, το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Κοτζιά διοχέτευσε ότι «ξηλώθηκε» από τη θέση αυτή και της αφαιρέθηκε το διπλωματικό διαβατήριο (εδώ).


Κάπως έτσι φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της η στενή σχέση μιας «εκπροσώπου της πλουτοκρατίας», η οποία αποθέωνε οικογενειακώς τον «πρώτο αριστερό Πρωθυπουργό» και τον έμπαζε στα εγχώρια και διεθνή σαλόνια. Η ίδια θα μπορούσε να πει για τον Τσίπρα «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου». Και εκείνος θα μπορούσε να καταλάβει καλύτερα, αν ήξερε τον αφορισμό του Αριστοτέλη Ωνάση: «Μετά από κάποιο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν πια σημασία. Το παιχνίδι είναι αυτό που μετράει».   


protagon.gr      

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *