Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Πάει σε Συνέδριο τέλη Ιουνίου


Επειτα από πολυήμερες διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων και των Κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέληξαν την Πέμπτη σε συμφωνία για το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου.

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ δεν προβλέπει εκλογή αρχηγού. Επικεφαλής παραμένει η Φώφη Γεννηματά, αλλά προαναγγέλλεται η αλλαγή του συμβόλου της συμπαράταξης.

Το συνέδριο θα είναι συντακτικό και προγραμματικό. Σε αυτό θα αποφασιστούν:
Η φυσιογνωμία, η στρατηγική και οι κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το Πρόγραμμα “Ελλάδα”, ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
Η εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Οι πολιτικές και οι πρωτοβουλίες για την Νέα Γενιά. Η ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).
Οι σύνεδροι θα είναι 3.000. Από αυτούς οι 1.500 θα είναι εκπρόσωποι της κοινωνίας από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, κ.α. Οι υπόλοιποι θα οριστούν από τα κόμματα και τις Κινήσεις της ΔΗΣΥ ανάλογα με την ποσόστωση που τους αναλογεί – το ΠαΣοΚ θα έχει το 40%.

Από το συνέδριο θα προκύψει ένα νέο όργανο, 50 μελών, το οποίο θα στελεχωθεί από τα κόμματα και τις Κινήσεις. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας», παρότι διακηρυγμένος στόχος και απόφαση του συνεδρίου του ΠαΣοΚ ήταν η δημιουργία νέου φορέα. Αυτό παραπέμπεται για το μέλλον, όπως φαίνεται από τη διατύπωση που προστέθηκε στην ανακοίνωση έπειτα από επιμονή των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, ότι «το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση».

Η απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου ικανοποίησε τις ηγεσίες των σχημάτων που συμμετέχουν στην ΔΗΣΥ,

Η απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

1. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και αντιτίθεται στις λογικές της Ευρώπης των πολλαπλών επιλογών και ταχυτήτων.

2. Επισημαίνει και πάλι τους κινδύνους από την παράταση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας στην Οικονομία που δημιουργούν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί, με δυσβάστακτο κόστος για όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κτυπηθεί από την κρίση.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί αυτούς που διαμόρφωσαν το αδιέξοδο, να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη ψήφισης των νέων δυσμενών μέτρων όταν θα έρθουν στην Βουλή. Συνένοχοι στα αδιέξοδά τους δεν θα γίνουμε.

Καλεί και τους εταίρους της χώρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιδείξουν την αναγκαία ευελιξία για το τέλος της αβεβαιότητας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζει κάθε ακραία φωνή στην Ευρώπη απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Ιδιαίτερα μάλιστα παραγόντων όπως ο Πρόεδρος του Eurogroup, που θα έπρεπε να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και όχι να προβαίνει σε υποτιμητικές δηλώσεις για λαούς της Ευρώπης.
Τη διοργάνωση Συντακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου του 2017. Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό στην Κοινωνία, μαζικό και Δημοκρατικό. Ένα πολιτικό και προγραμματικό Συνέδριο.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η διαμόρφωση του σύγχρονου, προοδευτικού, Ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού Προγράμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η εμβάθυνση της Οργανωτικής λειτουργίας της.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει:
Την φυσιογνωμία, την στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το Πρόγραμμα “Ελλάδα”, ως σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις ρηξικέλευθες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην υλοποίησή του.
Την εισήγηση για τις αρχές και την δομή της Οργανωτικής λειτουργίας (κεντρική και περιφερειακή) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας για την Νέα Γενιά.
Την ενιαία πολιτική ταυτότητα της Συμπαράταξης (νέο σύμβολο, νέο όργανο κλπ).
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκροτείται στην φάση αυτή ως ενιαίος πολυκομματικός φορέας που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.
Το Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής μας επιλογής για την δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση.

Συστήνεται Ομάδα εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία θα εισηγηθεί έως 9/04/2017 στο Κεντρικό Συμβούλιο την εξειδίκευση του οδικού χάρτη των διαδικασιών της πορείας προς το Συνέδριο μας.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Συνεδρίου μας και στην υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου.



iefimerida.gr


  

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *