Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Παραμένουν στην Αθήνα οι θεσμοί - Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά


Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος». Τέλος, επανέλαβε: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία πάνω στα ανοιχτά θέματα. Μέχρι στιγμής έχουν συντελεστεί πρόοδος και συγκλίσεις στο φορολογικό,το συνταξιοδοτικό και τα αντίμετρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Από τις Βρυξέλλες πάντως ο Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε βασικό στοιχείο του ελληνικού προγράμματος την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. tvxs.gr

    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου