Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ για προσλήψεις προσωπικού


Σε κύρια ανάκριση οδηγεί το άνοιγμα του φακέλου του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος τριών μη πολιτικών προσώπων (υπαλλήλων) για την υπόθεση του διαγωνισμού που αφορούσε στις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι διώξεις ασκήθηκαν με παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος είχε την άποψη ότι η δικογραφία δεν πρέπει να αρχειοθετηθεί. Αντίθετη άποψη είχε η εισαγγελία Πρωτόδικων η οποία είχε αποφανθεί ότι οι υπάλληλοι εκτελούσαν υπουργικές εντολές.

Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό μετά από μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη και του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Τζαβάρα, ενώ ακολούθησαν αναφορές και από την ΠΟΕΔΗΝ και τον ιατρικό σύλλογο.

Στην αναφορά τους οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας έκαναν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, όπως υποστηρίζουν, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών  και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Σε βάρος των υπαλλήλων ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, υπεξαγωγή εγγράφων, και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό το όφελος.

Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν πως η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.



 iefimerida.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *