Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

SOS από κορυφαίο παράγοντα:Κρίσιμες για τη διαπραγμάτευση οι ώρες


Per mare per terra κλείσιμο της διαπραγμάτευσης τα επόμενα 24 ώρα ζητεί κορυφαίος οικονομικός παράγοντας επισημαίνοντας ότι έτσι μπορεί να κερδηθεί χρέος - QE
  
Ενώ  στο Hilton τα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τις συζητήσεις κορυφαίος οικονομικός παράγοντας με πλήρη γνώση των δεδομένων της διαπραγμάτευσης προειδοποιεί «κρίσιμες οι ώρες για τη διαπραγμάτευση, αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την συμφωνία μέσα στα επόμενα 24 ώρα ,πάμε για Μάιο».

Λίγη ώρα αφότου ο Γιάννης Στουρνάρας είχε απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση ...χθες, ο εν λόγω παράγοντας χτύπησε καμπανάκι για την ανάγκη η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στα επόμενα 24ωρα διαφορετικά ο Μάιος είναι αργά. Ο ίδιος κατέθεσε την πληροφορία ότι πλέον γίνονται σοβαρές συζητήσεις μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το χρέος.  

Οπως είπε η η ΕΚΤ θέλει μια νομική δέσμευση  του Eurogroup ότι οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπεράσουν το 15 % του ΑΕΠ μέχρι το 2032 προκειμένου να μας εντάξει στο QE υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.  "Η ποσοτική χαλάρωση (QE) δεν θα τελειώσει για την Ελλάδα" εκτίμησε ο κορυφαίος παράγοντας διασκεδάζοντας τους φόβους ότι το QE θα τελειώσει λόγω πληθωρισμού και ότι η Ελλάδα δεν θα προλάβει να επωφεληθεί.    

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών ο ίδιος άνθρωπος  σημείωσε πως «οι ώρες αυτές είναι κρίσιμες» και επικαλέστηκε τον επικεφαλής του EWG Τ Βίζερ ότι μπορούμε να κλείσουμε ως την άλλη Παρασκευή.

Ο κορυφαίος παράγοντας της οικονομίας σημείωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι πάνω από 2,5% του ΑΕΠ.

Εκτίμησε πως η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές το 2018 και είναι καλύτερα να έχουμε το ΔΝΤ μαζί μας. "Το ΔΝΤ είναι ένας κράχτης για τις αγορές" είπε, πρόσθεσε ότι "μας συμφέρει να είναι μέσα και να πιέζει για το χρέος και τα πλεονάσματα".

"Δεν πρέπει να φύγει το ΔΝΤ με δική μας υπαιτιότητα" τόνισε για τη στάση της Ελλάδας.



thetoc.gr



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *