Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η Μέι

 Αύριο θα καταθέσει τη σχετική πρόταση στη Βουλή των         


Σε έκτακτο διάγγελμα, έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου.  

Τόνισε ότι η Βρετανία χρειάζεται ασφάλεια, σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία για τη διαχείριση της διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.   Όπως είπε, αύριο θα καταθέσει τη σχετική πρόταση στη Βουλή των Κοινοτήτων και προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά της πρέπει να επικυρωθεί με πλειοψηφία των δύο τρίτων από το κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι επόμενες εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2020.        

Η Μέι επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει το σωστό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενότητα στο κοινοβούλιο, ενώ τώρα υπάρχει διαίρεση. «Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι θα αλλάξουμε πορεία για το Brexit», δηλώνει η Μέι, σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.  


Λίγο μετά το διάγγελμα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σημείωσε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Μέι να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα του θα δώσει τη στήριξη που χρειάζεται η βρετανίδα πρωθυπουργός.   Παράλληλα, η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, αποτυπώνοντας την ανακούφιση των επενδυτών που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες εικασίες για αιφνιδιαστική παραίτηση της Μέι. Μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των δεκαετών βρετανικών ομολόγων.  


 www.lifo.gr     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *