Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Bόμβες Τραμπ: Δεν αποκλείεται πόλεμος με τη Β. Κορέα

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της εμπόλεμης σύρραξης.


Tην ανησυχία του για την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της εμπόλεμης σύρραξης. «Υπάρχει ο κίνδυνος η ένταση να καταλήξει σε μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» τόνισε ο Αμερικανικός πρόεδρος, ο οποίος δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για την πορεία των εξελίξεων.

«Αυτή τη στιγμή, η Βόρεια Κορέα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Αναφερόμενος στο πυραυλικό σύστημα άμυνας, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί στην κορεατική χερσόνησο, υπεραμύνθηκε της απόφασής του, εξηγώντας πως «πληρώνουμε τόσα δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τη Νότια Κορέα».

Βέβαια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Σεούλ θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά, καθώς πρόκειται για ένα αμυντικό σύστημα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».


Όσον αφορά τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να εξαλείψουμε ορισμένους πολύ κακούς ανθρώπους» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η προσπάθεια κάποια στιγμή θα φθάσει στο τέλος της. 





thetoc.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *