Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

«Υγρός τάφος» ξανά το Αιγαίο με το πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο

Τουλάχιστον 16 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, στα ελληνικά και τουρκικά παράλια



Νέα πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε στα νερά του Αιγαίου με το ναυάγιο σκάφους στο οποίο αδιευκρίνιστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών. Η πλαστική βάρκα ανατράπηκε ανοιχτά του Μόλυβου της Μυτιλήνης και μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί οι σοροί 16 ανθρώπων στα ελληνικά αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο παιδιά.

Το Λιμενικό Σώμα και τα σκάφη της Frontex ανέσυραν νεκρούς έξι γυναίκες, δύο άνδρες και ένα παιδί, ενώ άλλες επτά σορούς περισυνέλεξε η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία γυναίκα ναυαγός (η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων.

Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.


Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο της Frontex. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σαφών της περιοχής, η οποία συνεχίζεται αφού, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *