Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Φιάσκο ή φόβος ματαιώνουν την Προανακριτική για εξοπλιστικά και Γιάννο;


Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνάει ελεύθερος την πόρτα της φυλακής, ένας άλλος υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ περνάει ανώδυνα από μια κακοστημένη θεατρική παράσταση στη Βουλή και βγαίνει λάδι. Η περίφημη Προανακριτική για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου, που συστήθηκε με τυμπανοκρουσίες διαπίστωσε ότι δεν είχε λόγο να συσταθεί!

Είναι εκείνη η Επιτροπή που πριν από 17 μέρες ζητούσε να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, γνωρίζοντας ότι πολλά μέλη της αμφισβητούσαν την αρμοδιότητά της. Οι ίδιοι οι βουλευτές- μέλη της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, «αναγνώρισαν» τώρα ότι για τα δύο αδικήματα που ερευνούν είναι αναρμόδιοι!

Το πρώτο αδίκημα της απιστίας κατά την υπηρεσία έχει παραγραφεί, γιατί έχουν περάσει χωρίς δίωξη πάνω από δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι από το 2002, όπως είχε επισημάνει και η στήλη σε άρθρο της πριν από 15 μέρες με τίτλο «τι φοβάται η κυβέρνηση και κάνει προανακριτική για το Γιάννο κεκλεισμένων των θυρών;».

Το δεύτερο αδίκημα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και επί το κομψότερο της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είναι αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων και όχι των Επιτροπών της Βουλής, όπως επίσης είχε επισημάνει η στήλη στο ίδιο άρθρο. Επομένως ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ομολογήθηκε στην επιτροπή ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ανακριτικές πράξεις»! Από τα κόμματα μόνο η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ζήτησαν να συνεχιστεί η λειτουργία της επιτροπής. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι είναι τα μόνα κόμματα που οι βουλευτές τους δεν έχουν καμιά εμπλοκή με τη διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Κι αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ όψιν του ο αναγνώστης για έναν απλό λόγο. Ποτέ μια επιτροπή της Βουλής δεν διαπίστωσε από το πρώτο 24ωρο ότι είναι αναρμόδια για το έργο της! Οι βουλευτές ήξεραν τα δύο πιο πάνω νομικά κενά όταν προανήγγειλαν συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών. Και, ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε ειδοποιήσει ότι «δεν είναι Άκης» και ότι θα μιλήσει με ονόματα όποτε κληθεί στην επιτροπή.

Υπ όψιν ότι πρώην σύντροφοί του τού ΠΑΣΟΚ σιτίζονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, μην αντέχοντας να μείνουν μακριά από το βάζο με το μέλι, ενώ μια πρώην καραμανλική ομάδα συγκυβερνά.

Έτσι, η περίφημη Επιτροπή που θα έφερνε την κάθαρση στα εξοπλιστικά, για τα οποία έχουν φαγωθεί δισεκατομμύρια των φορολογούμενων ατιμωρητί, και θα έκλεινε και τον δεύτερο υπουργό στη φυλακή, θα κάνει ότι ψάχνει για λίγο καιρό ακόμα, για να μη γίνει περίγελως.

Και σε λίγο, με κάποια τυμπανοκρουσία που θα βρεθεί (σ αυτά είναι μανούλες οι βουλευτές και τα κόμματα) θα ανακοινωθεί ότι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν (!) παραδίδονται στην τακτική Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, «ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν εκείνοι που ξεζούμισαν το λαό. Επειδή, η κυβέρνηση έχει έρθει για να χτυπήσει τη διαφθορά στη ρίζα της. Κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος». Πέφτει αυλαία και πλημμυρίζει ο χώρος από χειροκροτήματα, από το πρόγραμμα του κομπιούτερ που τα έχει καταχωρημένα.

Εκτός από το πιο πάνω «καχύποπτο» σενάριο όμως, υπάρχει και το «αγαθό» σενάριο. Να είναι τόσο εμμονικοί οι βουλευτές της πλειοψηφίας, που να επέμειναν μέχρι τέλους στη σύσταση της Επιτροπής για λόγους θεατρικής προπαγάνδας δήθεν κάθαρσης. Και να είδαν στην πράξη το αδιέξοδο. Στην πολιτική συγκρούεται πάντα η ίντριγκα με τη βλακεία και εναπόκειται στις μελλοντικές αποκαλύψεις να δείξουν τι είναι τι.

Στους πολίτες, όμως, εναπόκειται να αποφασίσουν πότε θα πάψουν να στέλνουν στη Βουλή ως αντιπροσώπους τους ανθρώπους που στερούνται σοβαρότητας και τσίπας. Γιατί από κει ξεκινάει το κακό.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης   - liberal.gr   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *