Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ξήλωσε γραμματέα και όργανα η Φώφη-Έκτακτο συνέδριο στο τέλος Ιουνίου


Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στρέφοντας τα πυρά της σε στελέχη που εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για τις επιλογές της. Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται επίσης στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ.

"Η εσωστρέφεια δε μπορεί να συνεχιστεί", σημείωσε η κα. Γεννηματά και κατηγόρησε τους διαφωνούντες ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους προσωπικούς τους ρόλους.

"Κάποιοι κολλημένοι σας θεωρούν διορισμένους, τους αφήνουμε πίσω", τόνισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κυρίων Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι διαφώνησαν με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους.

Έκανε, επίσης, λόγο για καπετανάτα και εστίασε την τοποθέτησή της στα γεγονότα της Κεντρικής Επιτροπής. «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ευθεία υπονόμευση!

«Για καθαρές λύσεις χρειάζονται καθαροί άνθρωποι και καθαρές απαντήσεις» κατέληξε κατηγορώντας τους διαφωνούντες ότι επιδιώκουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με συντονιστή ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος. Αντίστοιχα οι αρμοδιότητες του πολιτικού συμβουλίου θα μεταβιβαστούν στην γραμματεία της ΚΟΕΣ.


Αναφερόμενη στον οδικό χάρτη μετεξέλιξης του κόμματος έδειξε τον δρόμο για τρίτο συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα όταν ολοκληρωθούν οι διεργασίες στα κόμματα της συμπαράταξης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου