Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η «έμπνευση» και το γλείψιμο…


Εχει ξεπεραστεί κάθε όριο αμετροέπειας. Ο Τσίπρας λέει ότι τα εγκαίνια ενός… δρόμου μας οδηγούν στην έξοδο από την κρίση! Και ο Σπίρτζης έχει αναγάγει την κολακεία σε υπουργικό «έργο»

Του Γιώργου Καρελιά

Οταν λέμε ότι κάποιος εμπνέεται από κάποιον άλλον, το φυσιολογικό είναι ο εμπνεόμενος να είναι μικρότερος και ο εμπνέων μεγαλύτερος σε ηλικία, σεβάσμιος και με έργο στην πλάτη του. Αυτός είναι ο κανόνας, εκτός αν έχουμε να κάνουμε τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αναγάγει το γλείψιμο στον Τσίπρα σε υπουργικό έργο.

Για τους μη γνωρίζοντες, πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών. Ο οποίος, ομιλών κατά τα εγκαίνια των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Κόρινθος, είπε την επική φράση: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενέπνευσε πολλούς από εμάς, όπως μας εμπνέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας»! (εδώ)


Ως προς το πρώτο, όπως το πάρει κανείς. Ο Σπίρτζης ήταν μια ζωή ΠΑΣΟΚ και αυτό που λέμε «παπανδρεϊκός». Εννοείται ήταν με τον Ανδρέα (όλοι με αυτόν ήταν) και έως το 2010 και με τον Γιώργο. Μετά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, μπορεί η αναφορά του στον μακαρίτη να μοιάζει σήμερα με πολιτική τυμβωρυχία, αλλά δεν μπορεί κανείς να του αφαιρέσει το δικαίωμα να λέει ότι τον είχε «εμπνεύσει».

Όμως, το δεύτερο σκέλος της φράσης («όπως μας εμπνέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας»), ξεπερνάει κάθε όριο θεμιτής κολακείας. Πώς, δηλαδή, γίνεται ο Σπίρτζης να έχει εμπνευστεί από έναν πολιτικό με 50 χρόνια διαδρομή και τρεις πρωθυπουργικές θητείες (Ανδρέας Παπανδρέου) και, ταυτόχρονα, να εμπνέεται και από έναν άλλον με μόλις δυόμιση χρόνια στην πρωθυπουργική καρέκλα και με μηδενική προγενέστερη διαδρομή (Αλέξης Τσίπρας);

Κανονικά ο Τσίπρας, μόλις άκουσε αυτήν την αναφορά, θα έπρεπε να αισθανθεί προσβεβλημένος. Και να του πει, έστω ψιθυριστά: «Ασε το γλείψιμο». Αλλά πού; Βλέπετε, τον κόλακα πολλοί εμίσησαν, την κολακεία ουδείς. Αλλωστε, ο Σπίρτζης δεν είναι ο μοναδικός. Είχε προηγηθεί άλλος (όχι πρώην ΠΑΣΟΚος, αλλά) παλαιοδεξιός αυτός, ο οποίος είχε χρίσει τον νυν Πρωθυπουργό νέο εθνάρχη!

Κι αφού, λοιπόν, ο υπουργός Σπίρζης ξεδίπλωσε τις εμπνεύσεις του, παλιές και νέες, ανακοίνωσε τα ονόματα που θα πάρουν δύο από τις σήραγγες: Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Και ιδού τώρα η απορία.

Και οι δύο ανήκουν στο «παλαιό πολιτικό σύστημα», το οποίο, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ευθύνεται για την «καταστροφή της χώρας». Πώς γίνεται ορισμένοι από τους «καταστροφείς» της να τιμώνται κατ’ αυτόν τον τρόπο;


Ολα γίνονται. Οταν δεν έχεις όρια σε αυτά που λες, όταν έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αμετροέπειας, πώς θα βάλεις όρια σε αυτά που κάνεις; Όταν ο Πρωθυπουργός λέει ότι με τα εγκαίνια ενός…δρόμου «βγαίνουμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία»(!), γιατί οι παντοειδείς Σπίρτζηδες να μην έχουν αναγάγει την κολακεία σε υπουργικό «έργο»; 




protagon.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *