Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Νέο "καμπανάκι" από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για ύφεση-σοκ στο α' τρίμηνο


Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Όπως μεταδίδει η Ημερησία, σύμφωνα με τους αναλυτές του Γραφείου ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ από 0,5% έως 1,5%, ανάλογα με το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήδη έχει χαθεί και σύμφωνα με τους αναλυτές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στο διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει ενταθεί η ύφεση που καταγράφηκε στο τέλος τους έτους.

Το βέβαιο είναι ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και το ρεαλιστικότερο σενάριο προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ από 0,5% έως 1,5% ανάλογα με το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση.

Τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα. Οι καταθέσεις μειώνονται, ο τζίρος στην αγορά κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τα «λουκέτα» αυξάνονται, επενδυτικά σχέδια παρέμειναν στα συρτάρια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται ο αριθμός των δανείων που «κοκκινίζουν».


Κάθε μέρα που περνά, όπως αναφέρει η Ημερησία και δεν κλείνει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, οι κίνδυνοι για τη χώρα μεγαλώνουν.   




liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *