Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Στρατιές συμβασιούχων στη.... «γαλέρα» του ΣΥΡΙΖΑ


Πάρτι προσλήψεων με τους συμβασιούχους έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια, τη στιγμή που όταν ήταν αντιπολίτευση ασκούσε σκληρή κριτική , κάνοντας λόγο για εργαζόμενους- "ομήρους" και για καθεστώς "γαλέρας"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" η κυβέρνηση μη μπορώντας να προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λόγω του μνημονιακού περιορισμού έχει δημιουργήσει φάμπρικα προσλήψεων συμβασιούχων, προκειμένου να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες και ταυτόχρονα να αποκτήσει έναν κομματικό στρατό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ με τις προσλήψεις συμβασιούχων χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ δημιουργεί μια νέα στρατιά δημοσίων υπαλλήλων με κυβερνητική εξάρτηση , αφού οι συμβάσεις που υπογράφουν έχουν διάρκεια από 6 έως 12 μήνες, με δικαίωμα ανανέωσης από την πλευρά του κράτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι στα υπουργεία , στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού (δήμοι-περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2017 τους 74.879.

Με αυτά τα δεδομένα , αν η κυβέρνηση συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς είναι σίγουρο ότι ο αριθμός τους θα φτάσει εύκολα τους 100.000 έως το τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει αναλυτικά η "Ελευθερία του Τύπου"  οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114. Να σημειωθεί ότι μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 2.067. Η αύξηση των προσλήψεων των συμβασιούχων ουσιαστικά ξεκίνησε από το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο. Τότε οι συμβασιούχοι ανέρχονταν σε 53.842. Με άλλα λόγια, μέσα σε επτά μήνες αυξήθηκαν κατά 21.037 ή κατά 28,1%.

Το γεγονός καυτηριάζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς , ο οποίος επισημαίνει: "Κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού και τέλος καλοκαιριού αυξάνονται γιατί γίνονται προσλήψεις εποχικών εργαζομένων , καθώς και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Ωστόσο φέτος είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι αυξάνονται από τις αρχές του χρόνου. Δηλαδή εάν φτάσουμε την περίοδο που πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις των εποιχικών το νούμερο που θα φτάσει τις 100.000;"

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2016 (74.506), πιο πριν τον Μάιο του 2015 (68.709), τον Μάιο του 2014 (64.919) και τον Μάιο του 2013 (61.732).


Πάντως στις φετινές προσλήψεις συμβασιούχων τα υπουργεία-πρωταθλητές είναι το Παιδείας με 20.336, το Υγείας με 13.912 και το Εσωτερικών με 4.162, που αφορούν κυρίως δήμους και περιφέρειες.   




 newpost.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *