Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Telegraph: Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει οτι ο Schaeuble δεν θα υπέγραφε ποτέ τα μνημονιακά μέτρα


Σε μια κατ' ιδίαν συνομιλία ο γερμανός ΥΠΟΙΚ του αποκάλυψε οτι ο ίδιος σαν πατριώτης δεν θα υπέγραφε ποτέ τα μέτρα καθώς δεν ήταν καλά για τους Έλληνες.

Αποκαλύψεις για μια κατ ιδίαν συνομιλία του με τον Schaeuble κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμφωνα με το βρετανικό Telegragh.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα με τίτλο «Ενήλικες σ΄ένα δωμάτιο- Πως ο Γιάνης προσπάθησε αλλά απέτυχε να λάβει συγχώρεση για το ελληνικό χρέος» ο πρώην τσάρος της οικονομία αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικών του είπε  ότι «εάν ήταν αυτός στη θέση του, δεν θα υπέγραφε τα μέτρα λιτότητας».

«Η συζήτηση έγινε τον Ιανουάριο του 2015 όταν η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις εκλεγεί στην εξουσία» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση των δύο ανδρών, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης φαίνεται να ρώτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών εάν αυτός στη θέση του θα υπέγραφε μια τέτοια συμφωνία με ένα τόσο βαρύ κόστος για την ελληνική κοινωνία.


«Σαν πατριώτης, όχι. Είναι κακό για τον λαό σας», ήταν η απάντηση του ανθρώπου που πίεσε όσο κανένας για εκείνα τα μέτρα.            

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου