Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Και τα «αντίμετρα» αντισυνταγματικά και εποπτεία ώσπου να πληρωθεί το 75% του χρέους!


Σε δύο επιχειρήματα έχει χτίσει η κυβέρνηση για να κρύψει τη σφαγή των Ελλήνων που αποφάσισε και ψηφίζει. Τα «αντίμετρα» και την έξοδο από την εποπτεία. Τα «αντίμετρα» της τα έβγαλε αντισυνταγματικά χτες η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής! Την παράταση της επιτροπείας για πολλά χρόνια ακόμα, σύμφωνα με άρθρο του β’ μνημονίου, την αποκάλυψε χτες ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Ν. Χουντής! Μένει η επικίνδυνη αντιδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ. Που ομολογήθηκε ανατριχιαστικά χτες στη Βουλή.

Όλα για όσα γράφουμε και ανησυχούμε εδώ και καιρό επαληθεύτηκαν περίτρανα στο κοινοβούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ευθέως ότι δεν ανήκει στο πολιτικό δημοκρατικό τόξο! Η πιο ανατριχιαστικά αντίθετη και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θέση του ακούστηκε, και μάλιστα υποστηριγμένη από τον καθηγητή νομικό του κόμματος και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο: Ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση δεν είναι αντισυνταγματικά γιατί «το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από το Σύνταγμα»!

Το επικίνδυνο είναι ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εξεγέρθηκε με την ακραία αυτή θέση!

Καταλαβαίνουμε το δικαίωμα της υπουργού Εργασίας κας Αχτσιόγλου να μπουρδολογεί επικίνδυνα υποστηρίζοντας αυτή τη θέση. Προφανώς δεν έχει ιδέα από νομικά. Αλλά αποδεικνύει ότι δεν έχει ιδέα και από την ουσία και τη  λειτουργία της Δημοκρατίας και των αξία των θεσμών.

Το πράγμα γίνεται επικίνδυνο όταν αυτή τη θέση ασπάζεται και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Επειδή, στο πρόσωπό του ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει άλλοθι για να αποθρασύνει την αντιδημοκρατία του.

Ακόμα και ένας πρωτοετής της νομικής ξέρει ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος νόμος. Το Σύνταγμα ΕΙΝΑΙ το δημόσιο συμφέρον! Επειδή είναι το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ λαού και εξουσίας. Είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του λαού και της εξουσίας και οι σχέσεις τους. Για να προστατεύει το λαό από την αυθαιρεσία της Εξουσίας.

Το Σύνταγμα υπέρκειται των υπολοίπων κανόνων δικαίου και δεν μπορεί να θιγεί από καμία απόφαση ή πράξη των κρατικών οργάνων. Όλα τα όργανα του κράτους είναι υποχρεωμένα να ερμηνεύουν τους νόμους βάσει των ρυθμίσεων του Συντάγματος. Αλλιώς δεν έχουμε Δημοκρατία. Έχουμε Δικτατορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη δεν είναι μετεξέλιξη του ευρωαριστερού ΚΚΕες, αλλά αριστερίστικων γκρουπούσκουλων και υπολειμμάτων της ΚΝΕ, δεν κρύβει τη συμπάθεια του στη δικτατορία του προλεταριάτου, σε αντίθεση με το πρώην ΚΚΕες. Και καλλιεργεί το διχασμό ενός μικροαστικού λαού στο 90%, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα προλεταριάτο εκ του μη όντως, στα μέτρα του. Αυτό που πιπιλάει συνέχεια ως «τα λαϊκά στρώματα»! Λες και οι υπόλοιποι Έλληνες είναι αστοί και μπουρζουάδες!!

Ο εχθρός της Δικαιοσύνης

Η αντιδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται στη μέχρι τώρα πολιτική του. Το Συμβούλιο Επικρατείας, ο Άρειος Πάγος και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν επανειλημμένως βγάλει αντισυνταγματικές πράξεις και νόμους αυτής της κυβέρνησης. Η οποία αδιαφορεί για τους νόμους. Η αντίδρασή του κόμματος ή της κυβέρνησης  ήταν η χλεύη και η απαξίωση αυτών των αποφάσεων.

Ο κ Παππάς λοιδόρησε το ΣτΕ για την καταδικαστική του απόφασή για τα κανάλια και επιμένει στα ίδια χνάρια.

Ο κ Πολάκης λοιδόρησε την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τις διοικήσεις των νοσοκομείων που πραξικοπηματικά απέλυσε και δεν αποκαθιστά καμμία.

Ο κ Σκουρλέτης λοιδόρησε την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στο Δημόσιο και επιμένει ότι θα προχωρήσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ Βούτσης χαρακτήρισε συνοδοιπόρο της αντιπολίτευσης την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής που κρίνει τις περικοπές των συντάξεων και τη μείση του αφορολόγητου αντισυνταγματικά.

Ο τέως υπουργός Παιδείας λοιδόρησε τη γνωμοδότηση του ανωτάτου δικαστηρίου ότι διοικητικό προσωπικό δεν μπορεί να εξισωθεί και να ασκεί καθήκοντα διδασκόντων στα ΑΕΙ.

Σύσσωμη η κυβέρνηση λοιδόρησε την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι οι μελλοντικές περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου είναι μέτρα αντισυνταγματικά!

Αντισυνταγματικά και τα «αντίμετρα»!

Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής ήρθε προχτές να ομονοήσει με το Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις και οι αυξήσεις των φόρων είναι μέτρα αντισυνταγματικά.

Αλλά, η Επιτροπή πήγε και ένα βήμα παραπέρα, μελετώντας τα άρθρα του νομοσχεδίου- καρμανιόλα που ψηφίζουν αγκαλιά σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Κρίνει ότι και τα λεγόμενα αντίμετρα είναι αντισυνταγματικά! Ο λόγος είναι απλός:

Το Σύνταγμα απαγορεύει στη Βουλή να δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να αναπροσαρμόζει τους φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με την πορεία των εσόδων και την προοπτική επίτευξης δημοσιονομικών στόχων. (άρθρο 78 παρ. 4 Συντάγματος). Η Βουλή αποφασίζει και όχι ο υπουργός ερήμην της Βουλής.

Επομένως, μόνο η τότε κυβέρνηση μπορεί να φέρει ρυθμίσεις αν διαπιστώσει αποκλίσεις από τους οικονομικούς στόχους. Τίποτε δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα και μάλιστα να προβλέπεται από σήμερα!

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, τα λεγόμενα αντίμετρα δεν είναι παρά μια σαπουνόφουσκα για να κάνει εντύπωση και να παραμυθιάσει τους αφελείς ότι η κυβέρνηση φροντίζει για ο λαό. Φροντίζει δήθεν κλαίγοντας για το λαό με τον ίδιο τρόπο που έκλαιγε κι εκείνος που σκότωσε τη μάνα του και τον πατέρα του ζητώντας επίδομα ορφάνιας.

Αυτό κάνει η κυβέρνηση. Αφού ψηφίζει την εξόντωση των ασθενέστερων που είναι οι συνταξιούχοι και οι φτωχοί με τα κομμένα επιδόματα, υπόσχεται ότι θα τους στείλει στεφάνια στις κηδείες.

Επιτροπεία ως την εξόφληση του 75% του χρέους!

Αλλά, μετά το παραμύθι με τα αντίμετρα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει πουλήσει και ένα άλλο παραμύθι με την έξοδο από την επιτροπεία. Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής αποκάλυψε χτες με ερώτησή του στην Κομισιόν ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 του κανονισμού 472/2013 («εποπτεία μετά το πρόγραμμα») η Ελλάδα μετά τη λήξη του 3ου Προγράμματος θα «ενταχθεί σε εποπτεία μέχρι να εξοφληθεί το 75% της χρηματικής συνδρομής που έχει λάβει»!!!

Επιπλέον, ο κ Χουντής ρωτάει την Κομισιόν κάθε πότε θα γίνεται αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και από ποιους θεσμούς μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους!

Μ αυτό το δεδομένο η αντιδημοκρατική θέση της κας Αχτσιόγλου και του κ Παρασκευόπουλου, αλλά και σύσσωμης της κυβέρνησης, ότι «ο σκοπός εξόδου από την επιτροπεία συνιστά το λόγο δημοσίου οφέλους», και γι αυτό τα αντισυνταγματικά μέτρα ψηφίζονται κι ας είναι αντισυνταγματικά, αφού το όφελος είναι πάνω από το … Σύνταγμα, αποδεικνύεται μια ακόμα ετσιθελική και δικτατορίστικης αντίληψης πράξη.

Τι έχει να κερδίσει η κυβέρνηση από τα μέτρα και τα ψέματα για αντίμετρα και εποπτεία; Το είπε ωμά προχτές στη Βουλή ο κ Πολάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο. «Εμείς τα ψηφίζουμε όλα αυτά για να κερδίσουμε χρόνο. Ώστε να εφαρμόσουμε μετά την πολιτική μας»!

Πιο κυνική ομολογία ότι η σφαγή των Ελλήνων εξυπηρετεί τα πολιτικά όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει πιο μεγάλη απόδειξη ανοησίας. Γιατί, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο ότι ο λαός που θα φτωχοποιηθεί θα γίνει οπαδός του! Ώστε να τον ψηφίζει για τα προνοιακά επιδόματα που θα τάζει και για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Περί αυτού πρόκειται.

Πιο επικίνδυνη κυβέρνηση δεν έχει δει η χώρα εδώ και 43 χρόνια.






Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης - liberal.gr




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *