Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

"Αδειάζει" το ΕΣΡ το Νίκο Παππά : Χωρούν 9 έως 11 άδειες συν την ΕΡΤ.!


«Αδειάζει» την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο τώρα εκτιμά πως οι τεχνικές προδιαγραφές επιτρέπουν από 9 έως 11 και όχι μόνο 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Λίγες μόνον ώρες μετά τις «προειδοποιήσεις» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά ότι τα μέλη του ΕΣΡ υπέχουν ποινικές ευθύνες εάν δεν κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, κατά την ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Ροδόλφος Μορώνης τόνισε ότι στις 9 έως 11 συχνότητες δεν περιλαμβάνονται μάλιστα αυτές της ΕΡΤ.

Από εκεί και πέρα, όπως πρόσθεσε, είναι στη διακριτική ευχέρεια της Πολιτείας να αποφασίσει αν οι άδειες αυτές θα αφορούν γενικό χαρακτήρα ή θεματικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Τα μέλη του ΕΣΡ, ωστόσο, απέφυγαν να δεσμευτούν για το χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, μολονότι η κυβέρνηση θέλει την επίσπευση των διαδικασιών, ακόμη και εντός του Μαΐου.

Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο της Βουλής, το νωρίτερο που μπορεί να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία είναι σε τρεις μήνες από σήμερα, καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις υλικοτεχνικές υποδομές και δεν είναι δυνατή η σύμπραξη άλλων φορέων, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία (π.χ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών).

Έντονα αντέδρασαν πάντως οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην αποστροφή Παππά περί ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των μελών του Ραδιοτηλεοπτικού, εάν δεν προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας μίλησε για απειλή προς τα μέλη του ΕΣΡ, ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «καθεστώς Βόρειας Κορέας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση».








insider.gr


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *