Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Σε λίγο θα μας πουν να σφουγγαρίζουμε και τα σκαλιά των υπουργείων


Δεν ξέρω αν το έχουν πάρει είδηση οι πολίτες, αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύ καλούνται να κάνουν τη δουλειά των δημόσιων υπάλληλων ή να πληρώνουν για υπηρεσίες και υλικά, που οφείλει να πληρώνει το δημόσιο. Τελευταίο κρούσμα το χαράτσι σε όλους τους ένστολους.

Η φάμπρικα ξεκίνησε από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες. Παρά τους νόμους και τις εγκυκλίους που απαιτούν να διεκπεραιώνουν μεταξύ τους οι υπηρεσίες τα έγγραφα των πολιτών και να μην τραβολογιόνται οι πολίτες από υπηρεσία σε υπηρεσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Τα γραφεία των ταμείων και των εφοριών, αλλά και των υπουργείων όλο και συχνότερα υποχρεώνουν τους πολίτες να τρέχουν να εκδώσουν πιστοποιητικά, να προσκομίσουν βεβαιώσεις, να βρουν στοιχεία και να τα καταθέτουν στα γκισέ, με τη δικαιολογία ότι έχει μειωθεί το προσωπικό! Ενώ οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να κάνουν αυτή τη δουλειά!

Το θαυμαστικό μπήκε για να θυμίσει ότι όταν δεν είχε μειωθεί το προσωπικό,10 υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά για 2 υπαλλήλους! Σήμερα, όλο και πιο πολύ το ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία φορτώνουν στις πλάτες των πολιτών τη δουλειά που αρνούνται να κάνουν οι  δικοί τους υπάλληλοι. Με τις πλάτες κεντρικών υπηρεσιών και υπουργείων.

Το φαινόμενο γιγαντώνεται στα νοσοκομεία, όπου οι πολίτες αντί να έχουν τις υποδομές που δικαιούνται καλούνται να φέρνουν τα μαξιλάρια τους, τα σεντόνια τους, τις γάζες και τις πάνες τους, τους ουροσυλλέκτες και τα υποστρώματά τους και ό,τι άλλο αναλώσιμο λείπει από το Εθνικό Ντροπιαστικό Σύστημα Υγείας.

Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές φέρνουν κιμωλίες, σπόγγους και χαρτιά υγείας, ενώ σε αρκετά ιδρύματα εξοπλίζουν από την τσέπη τους τα φαρμακεία με τα είδη πρώτων βοηθειών. Υπάρχουν σχολές που οι ίδιοι οι υπάλληλοι ή οι φοιτητές βάζουν από την τσέπη τους για να εξοπλίζουν τα εργαστήρια. Επειδή το υπουργείο Παιδείας και τα Ιδρύματα δεν έχουν κονδύλια ούτε γι αυτά τα στοιχειώδη. Ή τα κονδύλια τα σπαταλάνε αλλού.

Στις διωκτικές αρχές, εδώ και πολύ καιρό οι ζημιές σε οχήματα και μοτοσυκλέτες, αλλά και τα ανταλλακτικά και η συντήρηση πληρώνονται τις πιο πολλές φορές από τα μέλη των πληρωμάτων γιατί οι υπηρεσίες «δεν έχουν κονδύλια»! Συχνά, αν οδηγός εμπλακεί σε ατύχημα καλείται να πληρώσει από την τσέπη του τις ζημιές γιατί οι ασφαλίσεις του τροχαίου υλικού είναι για κλάματα! Και η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάει ο καιρός.

Το τελευταίο νέο είναι ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα πληρώνει από την τσέπη του τις στολές που υποχρεώνεται να φοράει και οι οποίες ράβονται, δεν είναι πρετ α πορτέ! Οι στολές είναι μάλιστα υποχρεωτικές και δεν είναι μία. Είναι δέκα! Από 200 ευρώ η μία μας κάνουν 2.000 ευρώ σε εποχές που οι αποδοχές έχουν πιάσει πάτο.Αυτό είναι το κράτος που υπερασπίζεται η συγκυβέρνηση και που θυμίζει όλο και πιο πολύ Ρουμανία μετά Τσαουσέσκου. Την οποία ονειρεύονται και οι Ευρωπαίοι δανειστές και την προωθούν για τους δικούς τους λόγους εκμετάλλευσης της χώρας. Έτσι επαναστατημένους που μας βλέπουν μάλιστα, σε λίγο θα μας ζητήσουν να σφουγγαρίζουμε και τις σκάλες των υπουργείων.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης - liberal.gr 


        

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου