Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μακρόν: Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και την Ευρώπη


Τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι οι Γάλλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη του δήλωση μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

Αφού χαιρέτισε την Μαρίν Λεπέν, σημείωσε ότι έχει επίγνωση του θυμού, των προβληματισμών, αλλά και της αγωνίας των Γάλλων για το μέλλον τους.

«Είναι ευθύνη μου να ακούσω όλους τους Γάλλους, περιλαμβανομένων των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου» τόνισε.

«Θα υπερασπιστώ την Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι» συνέχισε, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας.

Ο Μακρόν έδωσε επίσης το σύνθημα ότι η μάχη για την ανανέωση της πολιτικής ζωής ξεκινά από αύριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να  ξαναδώσει την αισιοδοξία στους συμπολίτες του.

«Ας αγαπήσουμε και πάλι τη Γαλλία. Ζήτω η Γαλλία» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ο νέος πρόεδρος πήγε στο χώρο έξω από το Λούβρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες οπαδοί του, αναμένοντάς τον.

«Θα κάνω τα πάντα, ώστε οι Γάλλοι να μην χρειαστεί να ψηφίσουν τα άκρα» δήλωσε ο Μακρόν.

Παράλληλα, στρέφοντας το βλέμμα στη νέα μάχη που θα δοθεί στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο νέος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας πλειοψηφίας για τις απαραίτητες αλλαγές.

H ομιλία του έκλεισε με τον εθνικό ύμνο, ενώ στη σκηνή εμφανίστηκε και η σύζυγός του, η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιό.

Την άλλη Κυριακή η αλλαγή σκυτάλης

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου την επόμενη Κυριακή 14 Μαΐου.

Τη Δευτέρα ο Μακρόν θα βρίσκεται στο πλευρό του Φρανσουά Ολάντ για την τελετή μνήμης της επετείου της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945.


Θα πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή του εκλεγμένου προέδρου σε επίσημη τελετή, στα πρότυπα της αντίστοιχης τελετής του 2011 μεταξύ του τότε προέδρου Σαρκοζί και του νέου προέδρου Ολάντ.  
in.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου