Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δεσμεύτηκαν ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου


Mε βούλευμα που εκδόθηκε από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, αποφασίστηκε να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς επίσης και το σπίτι του στην Κηφισιά αλλά και το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.
Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας προχώρησε στην έκδοση του βουλεύματος, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, με το βούλευμά δεσμεύονται μόνο οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα που ανήκουν αποκλειστικά στον πρώην υπουργό και όχι σε κάποια άλλο μέλος της οικογένειας του. Η δέσμευση αφορά περιουσιακά στοιχεία του Γιάννου Παπαντωνίου που βρίσκονται εντός Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας διεξάγεται έρευνα από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και η δέσμευση των ακινήτων του έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών.


Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές δικαστικές Αρχές βρίσκονται εν αναμονή απαντήσεων από την Εισαγγελία της Βέρνης σχετικά με τους δυο τραπεζικούς λογαριασμούς και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που εντόπισαν οι Ελβετοί στο πλαίσιο δικής τους έρευνας για τον πρώην υπουργό.   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *