Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το κράτος- μαφία μαθαίνει στους πολίτες πώς να περιφρονούν τους νόμους


Την Παρασκευή το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάνθηκε ότι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αντισυνταγματική. Το γράφει, άλλωστε σαφώς το Σύνταγμα. Χτες οι συνδικαλιστές και συμβασιούχοι που πίστεψαν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μονιμοποίησή τους κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού κ. Σκουρλέτη. Γιατί; Τι ζητούσαν; Να παρανομήσει επειδή τους το υποσχέθηκε!

Το περιστατικό αυτό είναι ένα καραμπινάτο παράδειγμα για το πώς οι κυβερνήσεις μαθαίνουν τους πολίτες πώς να είναι παράνομοι, πώς να μη σέβονται τους νόμους και πώς να απαιτούν την παρανομία για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους.

Το Σύνταγμα είναι σαφές. Απαγορεύεται η μονιμοποίηση υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με άλλες συμβάσεις. Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, διορίζει κατά κόρον και ανανεώνει κατά κόρον συμβάσεις εργαζόμενων στους δήμους. Η παρούσα, πάνω από 70.000! Είναι τα μόνιμα πελατάκια.

Οι συνδικαλιστές και οι προσλαμβανόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι οι προσλήψεις γίνονται με στόχο τη μονιμοποίηση. Αυτή είναι η υπόσχεση δημάρχων, βουλευτών, κοινοταρχών, υπουργών και λοιπών διεφθαρμένων αιρετών, που κερδίζουν την καρέκλα υποσχόμενοι διορισμούς.

Οι συνδικαλιστές και οι προσλαμβανόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι η μονιμοποίηση απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Ξέρουν, όμως, πολύ καλά ότι εδώ και χρόνια όλο και κάποια ρύθμιση έρχεται που κατά παραβίαση των νόμων μονιμοποιεί ή κάνει αορίστου χρόνου τα πελατάκια. Και προσδοκούν σ αυτήν. Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαπρέψει σ αυτή τη φάμπρικα ως υπουργός.

Μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια ότι οι λαθροχειρίες των κυβερνήσεων είναι παράνομες, οι προσληφθέντες έχουν  πάρει σύνταξη αν δεν έχουν αποδημήσει εις Κύριον, λόγω πολυετίας. Εκεί ποντάρουν κυβέρνηση, συνδικαλιστές και προσλαμβανόμενοι.

Όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται τώρα ότι δεν μπορεί να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων και δεν επιτρέπεται να πληρωθούν για την παράνομη παράταση των συμβάσεών τους από την κυβέρνηση, εκείνοι αντιδρούν. Όχι γιατί είναι συνειδητά κατσαπλιάδες του δημόσιου χρήματος, αλλά γιατί έτσι τους έχουν μάθει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ότι «κάτι θα κάνουν, θα παρακάμψουν τους νόμους και όλοι θα τακτοποιηθούν».

Έτσι, το ελληνικό κράτος, από τη μία διδάσκει στα σχολεία τους μαθητές Αγωγή του Πολίτη και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους και από την άλλη, μόλις οι μαθητές γίνουν πολίτες τους μαθαίνει πώς να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και τους νόμους προκειμένου να διοριστούν σε μια θέση στο ελληνικό δημόσιο!

Αν υπάρχει έστω και ένας που αμφιβάλει για το ποιος είναι ο μαφιόζος και διαφθορέας στην ελληνική εργασιακή και πολιτική ζωή δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την πορεία της πρόσληψης συμβασιούχων που έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και μήνες, πιστεύοντας στις υποσχέσεις του υπουργού κ Σκουρλέτη ότι «έλα μωρέ, θα παρακάμψουμε τις νομικές δυσκολίες και θα σας ικανοποιήσουμε».

Και την αντίδραση του υπουργείου μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου: «Συνιστά μια αρνητική εξέλιξη»!!!

Δεν είναι να απορεί κανείς που ένα μέρος των πολιτών της χώρας έχει νοοτροπία παράνομων ληστών των ορέων του 19ου αιώνα και σε κοιτάζουν με μάτι περιφρονητικό όταν τους μιλάς για νόμους και Συντάγματα. Οι κυβερνήσεις τούς κάνουν έτσι. Γιατί οι πολίτες θέλουν μια δουλειά. Το κράτος στηριγμένο στην ανάγκη τους την υπόσχεται. Φυσικά, προσδοκώντας τα αντίστοιχα ψηφαλάκια. Διαφθείροντάς τους.

Στην παρούσα φάση, οι συμβασιούχοι που δεν πληρώνονται εξ αιτίας της κυβέρνησης γιατί είναι παράνομη η παράταση των συμβάσεών τους που έγινε, αρνούνται κατ αρχήν να μαζέψουν τα σκουπίδια. Και είναι περίπου 20.000 ψήφοι!

Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων που κάνει τώρα την αθώα περιστερά και τα βάζει με την κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά το θέμα και σιγοντάριζε προσδοκώντας ψήφους από τους συμβασιούχους- μπαλάκι ενός δημοσίου με νοοτροπία μαφίας.

Τι θα γίνει με όσους δούλεψαν τόσους μήνες απλήρωτοι πιστεύοντας στις υποσχέσεις κυβέρνησης και ΚΕΔΕ; Σ αυτή τη χώρα κανείς δε χάνεται αν ακουμπάει στο δημόσιο. Ο μόνος που χάνεται είναι η νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Λεπτομέρειες… Εδώ είναι Μπαλκάνια.






Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης   




liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *