Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Κοντονή για την Ηριάννα


Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, προκάλεσε η απόφαση της βαριάς καταδίκης και φυλάκισης της 29χρονης υποψήφια διδάκτορα, Ηριάννας, με την κατηγορία ότι είναι μέλος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης και την επίσπευση της καθαρογραφής για την υπόθεση της πανεπιστημιακού Ηριάννας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία της εμπλοκής της με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς». Συγκεκριμένα ο υπουργός ζήτησε την επίσπευση της καθαρογραφής της επίμαχης απόφασης, καθώς και του σκεπτικού της, που εκδόθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας την 1η Ιουνίου.
Η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθήνας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή, με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό γενετικό υλικό, του οποίου η εγκυρότητα έχει αμφισβητηθεί ευθέως από τους επιστήμονες. Ουσιαστικά, η Ηριάννα «ενοχοποιήθηκε» για την σχέση της με τον σύντροφό της, ο οποίος κατηγορήθηκε για σχέσεις με την ίδια οργάνωση, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα.

Η καταδίκη της ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυρίας από φορείς και κινήματα.








http://tvxs.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *