Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα ανακοίνωσε ο Τραμπ


Την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τηρώντας την υπόσχεσή του να προτάξει τα συμφέροντα των Αμερικανών εργατών, όπως εξήγησε.

Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ είναι, μαζί με τη Συρία και τη Νικαράγουα, οι τρεις χώρες που δεν έχουν υπογράψει την εν λόγω συνθήκη.

Στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία, καθώς αυτή του Παρισιού είναι υπερβολικά δαπανηρή για τις ΗΠΑ, ενώ «η Κίνα θα μπορούσε να αυξάνει τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030», όπως είπε.


Οι αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα ήταν σφοδρές. Τη σημασία της συμφωνίας υπογράμμισαν με δηλώσεις τους το Κρεμλίνο, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο γενικός γραμματέας  του ΟΗΕ, ενώ, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Βατικανού χαρακτήρισε την έξοδο των ΗΠΑ καταστροφική. «Ο πλανήτης μπορεί να βασιστεί στην Ευρώπη», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  









kathimerini.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *