Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μεταλλαγμένοι


γράφει ο Δημήτρης Νανούρης


Ντούρασελ η Ελενα Κουντουρά, αλλά αδικείται, θαρρώ, από το επώνυμό της. Καθότι «κουντούρ» στα τούρκικα σημαίνει τσαγκάρης, γεμενετζής, υποδηματοποιός, τσαρουχάς, μπαλωματής και τους τεχνίτες του είδους σε ορισμένα χωριά τους αποκαλούν σκιτζήδες. Μπορεί να επιτυγχάνουν θαύματα σ’ ολόκληρη τη σφαίρα της δημόσιας ζωής οι επιτελείς του Μαξίμου, δεν παρουσιάζουν ωστόσο ανάλογες επιδόσεις στον τομέα της επικοινωνίας. Αδυνατούν να αναδείξουν, πά’ να πει, το διαλεχτό ράστερ το οποίο διαθέτουν, να προσδώσουν τη μέγιστη δυνατή ακτινοβολία στα τόσα υπέρλαμπρα αστέρια τους.

Τουτέστιν όφειλαν να καλλωπίσουν κομμάτι τα παράταιρα ή κακόηχα επίθετα που σκιάζουν την αίγλη στελεχών τους, όπως έκαναν άλλοτε ευφυείς διευθυντές δισκογραφικών εταιρειών και κινηματογραφικών στούντιο, αποδίδοντας στο φιλοθέαμον κοινό επιφανείς ντίβες με ελκυστικές υπογραφές. Την αδράνειά τους εκμεταλλεύονται, φευ, κακόβουλες σατιρικές στήλες, αίτινες χλευάζουν το πολιτικό προσωπικό, αλλοιώνοντας, παρωδώντας και παραποιώντας τα ονόματά του. Φρονώ ότι στην περίπτωση της Κουντουρά η ζημιά προκαλείται από την αρχική συλλαβή «κου», η οποία δέον όπως διαγραφεί. Μένει το «Ντουρά», όχι τόσο εύηχο, η αλήθεια. Μετατοπίζοντας όμως τον τόνο, σχηματίζεται το Ελενα Ντούρα, που κολλάει γάντι στον δυναμικό χαρακτήρα της. Κάπως έτσι δημιουργούνται τα μεγάλα σουξέ, κυρ Αλέκοοο...

Οιστρηλατούσε χθες στον Αυτιά, απαριθμώντας τα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης. «Το 2015 οι προηγούμενοι είχαν υπογράψει μέτρα 20 δισ. Τι μέτρα πάρθηκαν; 5 δισ.! Αρα γλιτώσαμε, με τη διαπραγμάτευση τη σκληρή, 16 δισ. μέτρα», είπε, σηκώνοντας πάταγο στο διαδίκτυο με τη σόλοικη αριθμητική της. Τη συλλαμβάνω επιπροσθέτως εκτός γραμμής· ανεπίτρεπτα μετριοπαθή. Ο θεϊκός στα Μαθηματικά ΘΑλέξης υπολόγισε προσφάτως ότι χάρη στο πλεόνασμα κερδίσαμε 160 δισ. επώδυνων βαρών, διαβλέποντας εναργώς ότι, προσθέτοντας αφειδώς δράκους, το παραμύθι γίνεται συναρπαστικότερο.

Πίνουν ληγμένα δίχως αμφιβολία. «Η δική μας κυβέρνηση έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έχει μειώσει την ανεργία, έχει αυξήσει τις εξαγωγές, ανέπτυξε τη βιομηχανία, δημιούργησε θέσεις εργασίας και στα παραγωγικά υπουργεία [Τουρισμού, Γεωργίας και Οικονομίας] έχουμε καταφέρει να έχουμε έκρηξη επενδύσεων», συνέχισε η Ντούρα, αφήνοντας άφωνες ακόμα και τις λαλίστατες Καρακώστα - Αυλωνίτου. «Μόλις κλείσει η συμφωνία και εφαρμοστεί, θα γίνει έκρηξη και στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δουλεύει ομαδικά και συντονισμένα.


Αμ, δεν το βλέπω. Ο Νίκος Τόσκας ολιγώρησε εν μέσω διαρκών εκπυρσοκροτήσεων και το ωστικό κύμα πήρε ξώφαλτσα τον Επάνω Τουρλέτη, που κατέβηκε πρωθύστερα να μιλήσει κάτω στον Πειραιά. Θυμίζοντας πάσχοντα από το σύνδρομο της αποπροσωποποίησης λόγω διπολικής διαταραχής, περιέγραψε επακριβώς την κατάσταση του κόμματός του, σαν να συμβαίνει σε άλλους: «Μπορεί να υποστήκαμε πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. [...] Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ γιατί θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς». Τι να πεις; Καταφεύγεις ή όχι στην ντρόγκα, την ντόπα και σε ρέστα σκληρά;    




efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *