Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καλύπτει τη διαφθορά των φορολογικών μηχανισμών;


Η τακτική του ελληνικού κράτους να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να εκβιάζει τους ελεγχόμενους πολίτες να πληρώσουν τις παρανομίες του είναι γνωστή. Η τακτική εφοριακών να πλουτίζουν εκβιάζοντας πολίτες και επιχειρήσεις είναι επίσης γνωστή. Η λούφα των ελεγκτικών μηχανισμών στον οικονομικό έλεγχο είναι επίσης γνωστή. Όλα αυτά ήρθε χτες να τα υπερασπιστεί σαφώς ο υπουργός της Δικαιοσύνης! Με ψέματα σαν του πρωθυπουργού!

Λίγες μέρες αφού ο ίδιος ο κ Κοντονής σύστησε αυτοσυγκράτηση στην σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, χτες κατηγόρησε το Συμβούλιο Επικρατείας ότι αποφάσισε να τηρείται η πενταετία, πέρα από την οποία η εφορία δεν μπορεί να κρατάει όμηρο υπό έλεγχο κανέναν φορολογούμενο.

Το χτεσινό νέο είναι ότι ο υπουργός της … Δικαιοσύνης διέστρεψε την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, δηλώνοντας ότι αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω offshore!! Τίποτε ψευδέστερο. Και μάλιστα το ξέρει!!

Το ωραίο είναι ότι ο υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει όλη τη χασοχρόνικη τακτική των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου, που αρνούνται να δουλέψουν με τους ρυθμούς που χρειάζονται για να φέρουν λεφτά από τους ελέγχους στα κρατικά ταμεία.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπονιούνται ότι δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να κάνουν τους ελέγχους και ότι τους έχουν γίνει περικοπές στις αμοιβές! Παράλληλα, παραπονιόνται και ότι λείπει εξειδικευμένο προσωπικό για τους ελέγχους που χρειάζονται έρευνα σε βάθος!

Όλες αυτές οι δικαιολογίες και οι τοποθετήσεις του υπουργού είναι πέρα για πέρα υποκριτικές. Πρώτον από τα στοιχεία ελέγχων των μηχανισμών φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν με ρυθμό χελώνας. Παρ όλο που αμείβονται έξτρα από τους υπόλοιπους συναδέρφους τους στο υπουργείο Οικονομικών!

Δεύτερον, οι περίφημες λίστες που είναι στα χέρια τους εδώ και 5 χρόνια για έλεγχο δεν έχουν  αποδώσει σχεδόν τίποτε, όχι γιατί οι διαδρομές του χρήματος είναι δαιδαλώδεις, όπως λένε οι ίδιοι και όπως τους σιγοντάρει ο υπουργός Δικαιοσύνης για να τα βάλει με το Συμβούλιο Επικρατείας. Αλλά, γιατί οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου δρουν και δουλεύουν με ρυθμούς χελώνας. Από τις υπεύθυνες πολιτικές, τις υπεύθυνες δικαστικές μέχρι τις υπεύθυνες οικονομικές. Σε ένα καθεστώς γραφειοκρατίας και κυρίως ανευθυνότητας. Κανείς δεν παίρνει ευθύνες, μήτε και οι προϊστάμενοι, που πετάνε το μπαλάκι στους υπουργούς και τις ακαταλαβίστικες εγκυκλίους. Οι εξειδικευμένοι έλεγχοι τους μάραναν τους εφοριακούς.

Τρίτον ο υπουργός Δικαιοσύνης χτες διαστρέβλωσε την ομόφωνη απόφαση του ΣτΕ, αποκρύπτοντας ότι οι δικαστές αποφάσισαν ότι αν προκύψουν νέα στοιχεία σε υποθέσεις, η παραγραφή μπορεί να επεκταθεί σε 10 ή και σε 20 χρόνια!

Αυτά δεν τα λέει ο υπουργός και η κυβέρνηση όχι γιατί δεν τα ξέρει, αλλά γιατί θέλει μέσα από τη διαστρέβλωση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης να την απαξιώσει στους πολίτες και να τους στρέψει εναντίον της. Η δικαιοσύνη και ο Τύπος είναι τα μεγάλα εμπόδια στην επιθυμία της κυβέρνησης να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς έλεγχο.

Ο υπουργός, προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού, διαστρεβλώνει λοιπόν την Ομόφωνη απόφαση του ανώτατου δικαστήριου για να πει στους πολίτες ότι η δικαιοσύνη καλύπτει τους φοροφυγάδες! Τόσο χυδαία! Ενώ η δικαιοσύνη βάζει απλώς φρένο σε μια τακτική εκβιασμού και αλητείας των πολιτικών μηχανισμών ελέγχου σε βάρος ΟΛΩΝ των φορολογούμενων. Εδώ και χρόνια. Προστατεύει το δικαίωμα του πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους. Με βάση και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Το ελληνικό κράτος υπό όλες τις κυβερνήσεις είναι ένα κλεφτοκράτος. Αντί να παράγει πλούτο απλώνει το χέρι του και τα παίρνει από εκείνους που τους έχει εύκολους: Μισθωτούς και συνταξιούχους και ειλικρινείς επαγγελματίες. Από κει είναι το 75% των εσόδων του παγίως!

Τους κλέβει μέχρι δεκάρας με εκατοντάδες  νομικά και παράνομα τερτίπια και εγκυκλίους, που συχνά είναι καταφανώς αντισυνταγματικά. Όταν ένας πολίτης αποπειραθεί να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει το δίκιο του, η ανεύθυνη υπαλληλία σε διατεταγμένη υπηρεσία τον παραπέμπει… στα δικαστήρια! Ξέροντας ότι ακόμα κι αν δικαιωθεί θα περάσουν τόσα χρόνια, μετά από τόσα έξοδα, που δεν αξίζει τον κόπο. Ο εκβιαζόμενος πολίτης αναγκάζεται να υποκύψει στον εκβιασμό, ως φτηνότερη λύση!

Αυτή τη φάμπρικα πολιτικών και υπαλληλίας έρχεται να διαρρήξει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, για να σταματήσει ο διαρκής εκβιασμός του ελληνικού αλητοκράτους.

Γι αυτό και το κράτος εξαπέλυσε χτες το άλλο του όπλο κατά του ΣτΕ: Το Νομικό Συμβούλιο! Που γνωμοδότησε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δεν είναι υποχρεωτικά εκτελεστή από τη Δημόσια Διοίκηση και είναι στο χέρι των προϊσταμένων της να αποφασίσουν τι θα γίνει!!! Δηλαδή, το Νομικό Συμβούλιο, που είναι απλό γνωμοδοτικό όργανο της Διοίκησης αποφάσισε, όλως τυχαίως υπέρ της κυβέρνησης, ότι η απόφαση του ΣτΕ… δεν στέκει!! Και ότι κάθε υπαλληλάκος θα αποφασίζει αν θα τηρήσει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου!! Αν αυτό δεν μοιάζει με κυβερνητικό πραξικόπημα, τι μοιάζει.

Τέρμα τα ψέματα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν και το χρόνο και τον τρόπο να ελέγξουν τις υποθέσεις των πολιτών. Όλων. Και των λιστών και των ληστών και των καθημερινών φορολογούμενων. Αν το κάνουν δεν θα μπορούν πια να ζητάνε προσλήψεις και επιδόματα! Απλά πράγματα. Επιπλέον, μπορούν να καθαρίσουν τον κλάδο τους από όλους τους κλέφτες συναδέρφους τους που δουλεύουν δίπλα τους και τους ξέρουν, όπως ξέρει κάθε εργαζόμενος τον διπλανό του.

Άλλους έξι έπιασε η δίωξη με καταθέσεις μέχρι και μισού εκατομμυρίου προχτές Και πόσους δεν έπιασε! Κανείς δεν ήξερε τίποτε!

Υπόγεια με εκατοντάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις πολλών ετών  μουχλιάζουν ανεξέλεγκτες ήδη από την εποχή που οι εφοριακοί ήταν υπεραρκετοί. Και οι εφοριακοί μηχανισμοί αντί να απαλλαγούν απ αυτή τη μαρίδα για να ασχοληθούν με τα τρέχοντα κλωτσάνε. Δεν θέλουν. Ούτε οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θέλουν. Γιατί δεν θέλουν να τα βάλουν μαζί τους και να καθαρίσουν την ήρα από το σιτάρι. Απλά πράγματα.

Γι αυτό το σύστημα διαφθοράς, που αφήνει διαχρονικά στο απυρόβλητο τους καρχαρίες, πλουτίζοντας απ αυτούς με εκβιασμούς, την ώρα που γδέρνει τη μαρίδα των φορολογούμενων δεν είχε να πει κουβέντα ο υπουργός της Δικαιοσύνης! Του χαλάει τη σούπα της διαιώνισης αυτού του κλεφτοκράτους η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Από το οποίο σιτίζεται και ο ίδιος αλιεύοντας ψηφοφόρους.

Του έφταιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που κωλυσιεργούσαν με τις λίστες του υπουργού, ενώ τα 2,5 τελευταία χρόνια θαυματούργησε η κυβέρνηση! Μέχρι σημείου να αποδεχτεί ο αρμόδιος επί των οικονομικών ότι τα εισπρακτέα είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που υπολογίζαμε. Άλλα μια αυταπάτη!

Είναι φανερό ότι και ο υπουργός της Δικαιοσύνης είναι στα χνάρια του πρωθυπουργού που δεν τον πειράζει να είναι ψεύτης. Αρκεί ο σκοπός να το απαιτεί.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης


















 liberal.gr   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *