Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Δυνατότητα να δηλώνεται ακατάσχετος ο ηλεκτρονικός λογαριασμός πληρωμών σύμφωνα με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών


Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνει σύμφωνα με πληροφορίες τη δυνατότητα να δηλώνεται ως ακατάσχετος ο λογαριασμός πληρωμών που ενδεχομένως διαθέτουν οι φορολογούμενοι στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια».

Όπως είναι γνωστό, οι φορολογούμενοι δύνανται να δηλώνουν ως ακατάσχετο έναν λογαριασμό καταθέσεων έως του ποσού των 1.250 ευρώ.

Στο εξής, με βάση τη συγκεκριμένη προωθούμενη διάταξη, θα μπορούν να επιλέξουν ως ακατάσχετο, τον λογαριασμό που διατηρούν στις εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος (ηλεκτρονικά πορτοφόλια).

Με το ίδιο νομοσχέδιο, θα ρυθμίζεται επίσης, το θέμα της καταβολής της α’ δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, θα προβλέπεται ότι η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παραμένει η 31η Ιουλίου, παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.


Παράλληλα, με το νομοσχέδιο θα προστίθενται κατηγορίες αγαθών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, μεταξύ των οποίων και τα αγροτικά εφόδια, τα οποία εκ παραδρομής δεν είχαν περιληφθεί στον τελευταίο νόμο του υπουργείου Οικονομικών. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου