Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ


Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η λοταρία για τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ότι τα χρηματικά έπαθλα δεν θα φορολογούνται, δηλαδή θα απαλλάσσονται από το φορολογητέο εισόδημα.

Ταυτόχρονα με άλλες τροπολογίες ορίζεται ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και η τελευταία στα τέλη Ιανουαρίου 2018. Δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 5 δόσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις τροπολογίες:

-Απαλλάσσονται από το φόρο κερδών από τυχερά παίγνια, τα χρηματικά ποσά ή κάθε είδους έπαθλα που προσφέρονται μέσω προγράμματος δημοσίων κληρώσεων στους τυχερού που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

- Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ θα επιστρέφονται άμεσα στους δικαιούχους.

- Παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, εξαιτίας των λανθασμένων στοιχείων που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη φορολογική διοίκησης, χωρίς πρόστιμα και κυρώσεις. Οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν από 1η Αυγούστου μέχρι 31/10/2017.

- Ειδικά για το 2017 η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2018.

Δείτε την τροπολογία εδώ
Photo by Sooc   liberal.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου