Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές σε 21 φάρμακα – Διαβάστε ποια είναι


Τις παράλληλες εξαγωγές σε 21 νέα σκευάσματα αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κάλυψη των ασθενών.

Επιπλέον ο ΕΟΦ, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύει την αποθεματοποίηση των σκευασμάτων αυτών όσο ισχύει η απόφαση απαγόρευσης εξαγωγής τους
Ειδικότερα, τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και για το οποία εκδόθηκε η απαγόρευση εξαγωγών είναι τα ASACOL, MEZAVANT, PENTASA και SALOFALK που περιέχουν την ουσία μεσαλαζίνη – κατά των ΙΦΝΕ και ηπαρίνες διαφόρων κατηγοριών που χρησιμοποιούνται ως αντιπηκτικα όπως το CLEXANE (ελοξαπαρίνη), FRAXIPARINE ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους, INNOHEP τινζαπαρίνη και ARIXTRA φονταπαρινόξη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του Ε.Ο.Φ. για έκτακτη εισαγωγή ή κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση.

Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη.

Ο ΕΟΦ επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας των προϊόντων.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *