Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Η FAZ συγχαίρει τον ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να ανοίξει το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα...!


«Αυτό που έμοιαζε αδύνατο είναι τελικά εφικτό» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζοντας τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς στην Ελλάδα. Σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας που φέρει τον τίτλο «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα» και μεταδίδει η Deutsche Welle, η FAZ συγχαίρει τον ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα και να ανοίξει το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα.

«Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση όπως του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές. Σε τελική ανάλυση ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως εκεί».

Για τη γερμανική εφημερίδα, αυτές τις ημέρες τερματίζεται στην Ελλάδα ένα ακραίο φαινόμενο. «Αυτό το καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες άρχισαν να εισπράττουν χρέη πολιτών, με κινητή και ακίνητη περιουσία, φθάνοντας ακόμα και μέχρι τους πλειστηριασμούς. Στο στόχαστρο βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες λεγόμενοι "στρατηγικοί κακοπληρωτές", οι οποίοι κάνουν χρήση μιας άτυπης ασυλίας, από τη στιγμή που ούτε το δημόσιο ούτε οι τράπεζες κινούνται σε βάρος τους.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στο νόμο Κατσέλη, υποστηρίζοντας πως με το συγκεκριμένο νόμο σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. «Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια "στρατηγικών κακοπληρωτών", με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 δις. Ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, μιας και όταν το αριστερό κόμμα βρίσκονταν αντιπολίτευση επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές.

Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών», γράφει η FAZ.

«Στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνιο την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών. Περάσαμε τον Ρουβίκωνα, λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η FAZ.    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου