Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ο «παράφρων» και ο «ψυχικά διαταραγμένος»


Συναγωνισμό στις... απειλές κάνουν ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τη στιγμή που ένταση στην κορεατική χερσόνησο δε λέει να κοπάσει. Ο ηγέτης της Β. Κορέας χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ψυχικά διαταραγμένο» με τον Ντόναλντ Τραμπ να του απαντάει λέγοντας ότι είναι «παράφρων».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σήκωσε το γάντι στις σημερινές απειλές του επικεφαλής του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ και σημείωσε ότι η Βόρεια Κορέα «θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα».

Μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας παράφρων που δεν τον νοιάζει να κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί ή να τον σκοτώνει, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ μέχρι τώρα».

Νωρίτερα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ «ψυχικά διαταραγμένο», κάνοντας λόγο για την πιο «θηριώδη κήρυξη πολέμου στην Ιστορία» και προειδοποιώντας ότι «θα το πληρώσει ακριβά».

Ο Ουν, στο μήνυμά του, άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του μπορεί να κάνει πυρηνική δοκιμή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και σημείωσε ότι «Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να καταστρέψει τελείως τη Βόρεια Κορέα με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων».

Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ ανέφερε ότι ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες που δεν θα περιμένει, ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ακατάλληλο» να διαθέτει το προνόμιο της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μίας χώρας.

«Είναι σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός» είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η απάντησή του έρχεται μετά την πιο εκρηκτική ομιλία που έγινε ποτέ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ίσως χρειαστεί να καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα ολοσχερών.


Παράλληλα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έγραψε στο σημερινό του μήνυμα ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».  




















efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *