Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Νέα εμπλοκή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη αρχηγού - Τι απάντησε η Wind


Διόλου ενθαρρυντική δεν φαίνεται να είναι η απάντηση της Wind στην επιτροπή Αλιβιζάτου για την ανάληψη της ευθύνης της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η απάντηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας συνοψίζεται σε «ναι μεν αλλά...».

Δεδομένης της έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, των διαφωνιών μεταξύ των υποψηφίων και της έλλειψης σχετικής εμπειρίας, η Wind δείχνει ότι δεν θέλει να αναλάβει την συνολική ευθύνη του εγχειρήματος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Wind αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναλάβει το εγχείρημα της online ψηφοφορίας, αλλά μόνο υπό την αίρεση ότι θα συνεργαστεί με εταιρεία λογισμικού - λόγου χάρη την Singular - και η ίδια να περιοριστεί στο καθαρά τεχνικό σκέλος.

Επίσης η Wind φέρεται να ζητά ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ.

Ως προς τον χρόνο, ζητά το περιθώριο να διεξαχθεί η ψηφοφορία περίπου στις αρχές Δεκεμβρίου - ένα μήνα μετά δηλαδή από την 5η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την απάντηση της Wind δεν την έχει κοινοποιήσει ακόμη επισήμως στους υποψηφίους ο επικεφαλής της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτος κάτι το οποίο θα γίνει πιθανότατα την Δευτέρα.

Από την Χ. Τρικούπη διαμηνύουν ότι ως προς την αναβολή για μερικές εβδομάδες δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά διατυπώνουν προβληματισμό ως προς το τεχνικό σκέλος.

Υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, μιλώντας στο iefimerida.gr ανέμεναν την επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή Αλιβιζάτο, για να σχολιάσουν τις εξελίξεις.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διστάζουν να αναλάβουν

Οπως είχε γράψει το iefimerida νωρίτερα, μετά την απόρριψη της πρότασης Vodafone που ζητούσε περιθώριο ως τις 4 Φεβρουαρίου 2018 για να διεξάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η επιτροπή Αλιβιζάτου προσέγγισε και άλλες εταιρείες με στόχο να κάνουν μια καλύτερη προσφορά. Πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι οι μεγάλες εταιρείες διστάζουν να αναλάβουν ένα εγχείρημα που θεωρούν ναρκοθετημένο μεταξύ των επίδοξων αρχηγών και δεν αναμένεται να δεχθούν το έργο.

Τη Δευτέρα οι τελικές(;) αποφάσεις

Η επιτροπή Αλιβιζάτου, βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές και με διάφορα επιμελητήρια αλλά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία διαθέτουν ανάλογο λογισμικό, για να διακριβωθεί αν αυτά μπορούν να αναλάβουν την όλη εκλογική διαδικασία. Και, πλέον, οι συζητήσεις γίνονται μόνο για την ηλεκτρονική οργάνωση της αυτοπρόσωπης παρουσίας και ψήφου σε κάλπες στα εκλογικά κέντρα, και όχι για ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία, που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί. Οι τελικές(;) αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, η οποία έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Δευτέρα.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *