Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Μ' ένα μπάφο καθαρίζεις και με το αυθαίρετο


Όλους τους παράνομους έχει βάλει στο μάτι η κυβέρνηση για να καρπωθεί τα ψηφαλάκια τους. Μετά την παράνομη … φτωχολογιά που χαϊδεύει με τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ και τη νομιμοποίηση του μπάφου για λόγους ψυχαγωγίας, όπως δήλωσε ο υπουργός κ Τσιρώνης, σειρά έχουν οι αυθεντικοί αυθαίρετοι στα κτίσματα.

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ήρθε χτες στη Βουλή είναι σαφές: Όσο πιο πολλά εισοδήματα μπορείς να κρύψεις τόσο χαμηλότερα θα είναι τα πρόστιμα. Επιπλέον, υπό συγκεκριμένες συνθήκες εμφανούς φτώχειας, ο αυθαίρετος θα μπορεί να νομιμοποιεί το ακίνητό του ακόμα και αν υπάρχει περί του αντιθέτου αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου! Δηλαδή παρανομία καραμπινάτη!

Επιπλέον, ορισμένες κατηγορίες αυθαιρέτων θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση αν η αυθαιρεσία τους είναι κάτω από… 500 τετραγωνικά! Για την προστασία των λαϊκών στρωμάτων…

Δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί, όχι να βάλει τάξη στο τοπίο των αυθαιρέτων και στη νοοτροπία της αυθαιρεσίας, αλλά να «τακτοποιήσει» περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις, μέχρι σημείου να φαίνεται ότι, χωρίς κτηματολόγιο, έχει καταγράψει και το τελευταίο αυθαίρετο! Τρίχες. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες δεν βλέπει αυθαίρετα. Ψήφους βλέπει και λεφτά και τα βάζει κατά κατηγορίες!

Τα αυθαίρετα στη χώρα είναι εκατομμύρια. Ένα χάος με φαβέλες και βίλες χτισμένα παντού. Ένα σωρό βουλευτές έχουν την τιμή να έχουν αυθαίρετα. Το χτεσινό νομοσχέδιο είναι τόσο προκλητικό σε φαινομενική εύνοια για περιοχές και ανθρώπους, που το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βοηθήσει στην παραπέρα εξάπλωση του φαινομένου.

Φαινομενική, γιατί ο σκοπός του, όπως και όλων των προηγούμενων ήταν να πάρουν ό,τι μπορούν και από τον πιο φτωχό Έλληνα. Χρυσώνοντάς του το χάπι ότι θα πληρώσει λιγότερα από τους άλλους και σε δόσεις!
Άλλο ένα φορομπηχτικό νομοσχέδιο με το μανδύα της τάχα επιβολής τάξης στα ακίνητα. Το οποίο δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με τη λύση του προβλήματος στη δόμηση. Ασχολείται με το να χαϊδεύει το περιθώριο της κοινωνίας. Όχι το αδικημένο περιθώριο. Το περιθώριο των λοβιτουρατζήδων, των λαμόγιων, των αυθαίρετων. Το λούμπεν περιθώριο. Αυτό που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες οι κυβερνήσεις. Που με τη νοοτροπία του κυβερνιέται η χώρα.

Και δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και φλερτάρει διαρκώς μ αυτό το περιθώριο. Σε όλα σχεδόν τα δήθεν αριστερά νομοσχέδια. Μ αυτό ταυτίζεται. Ποτέ δεν έκφραζε την πλειοψηφία. Περιθώριο ήταν. Αλλά, των κατατρεγμένων και των μορφωμένων. Υποτίθεται. Όχι των πιο χυδαίων ενστίκτων του λαού, όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Σε σημείο που να χρειάζεσαι ένα ψυχαγωγικό τρίφυλλο την ημέρα για να ζεις νηφάλιος στο κράτος του.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης 

















liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *