Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σεντένο: Ελάφρυνση χρέους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος

Την ίδια στιγμή ο Centeno ζήτησε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να είναι υπομονετικοί με την χώρα.


Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης πριν λάβει οποιαδήποτε ελάφρυνση του τεράστιου χρέους της, ξεκαθαρίζει ο νέος επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας στο CNBC.

Υπάρχουν ακόμα «κάποια ενδιάμεσα βήματα» πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση χρέους, τονίζει ο Centeno.

«Είμαστε σε καλή διάθεση για να ολοκληρώσουμε [το πρόγραμμα] στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εξαιρετική εργασία που κάνουν τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», δήλωσε ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή ο Centeno ζήτησε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να είναι υπομονετικοί με την χώρα.

«Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν την εξαιρετική εργασία που έκαναν τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα… και μετά, επιστρέφοντας σε αυτή την ιδέα των μεταρρυθμίσεων, έχοντας υπομονή, οι θεσμοί πρέπει πραγματικά να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.
















































thetoc.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *