Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Άνθιμος «πετάει το μπαλάκι» σε Ιερώνυμο: Να συζητηθεί ξανά η συμμετοχή της Εκκλησίας στα συλλαλητήρια


Ο Μητροπολίτης Άνθιμος που στήριξε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό μίλησε για τη συγκέντρωση, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να συζητήσει ξανά τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά στο «Θέμα 104,6».

«Δεν δεχόμεθα το όνομα της Μακεδονίας να το ιδιωποιηθούν με οποιοδήποτε τρόπο οποιοιδήποτε από τη διεθνή κονίστρα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας: «Να μας αφήσουν ήσυχους όπως είμαστε τόσα χρόνια και δεν έχουμε δυσκολίες στην επαφή μας. Δεν θέλουμε να υπάρξει εφαρμογή αυτού που λέει ο Νίμιτς και μερικοί άλλοι».



Για τη συμμετοχή του ίδιου στο συλλαλητήριο, ενώ αρχικά είχε πει πως δεν θα συμμετέχει, ο κ. Άνθιμος είπε: «Ο άνθρωπος είναι ον μεταλλακτικό ον. Όταν είδαμε ότι αυτή η προσπάθεια συγκέντρωνε τόσο κόσμο και από άλλες περιοχές είπαμε ότι δεν μπορούμε να πούμε όχι μετά την παράκληση του κυριοτέρου παράγοντα του συλλαλητηρίου να είμαστε μέσα».

Για το αν η Εκκλησία θα πρέπει να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για την Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, δεν τοποθετήθηκε επίσημα, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι θέμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τι θα γίνει στο συλλαλητήριο. Εγώ δεν μπορώ να πάω σε ξένη Μητρόπολη».


Σημειώνεται, πως ο κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε για τη συμμετοχή Ιεραρχών στο συλλαλητήριο, απαντώντας πως μόνο 9 έδωσαν το "παρών" από τους 82.  















































thecaller.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *