Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Το κουρελόπανο Διεθνές Δίκαιο



Την επόμενη φορά που κάποιος θα επικαλεστεί στο λαό τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες να μην εκπλαγεί αν ο λαός γελάει μαζί του στη μέση της πλατείας. Γιατί η είσοδος των Τούρκων με τους τζιχαντιστές στην Αφρίν έχει ξεσκεπάσει όλη την υποκρισία Ανατολής και Δύσης και όλη τη βρωμιά πίσω από τη διεθνή πολιτική σε κάθε επίπεδο. Κρατών, οργανισμών και οργανώσεων.

Κατ' αρχήν, και χωρίς να έχει κηρυχτεί πόλεμος, έχουμε την εισβολή ενός κράτους, της Τουρκίας, σε ένα άλλο, ανεξάρτητο κράτος και μέλος του ΟΗΕ! Επ αυτού, δεν υπάρχει ούτε απόφαση ούτε καταδίκη από τον Οργανισμό που υπάρχει για τα μάτια του κόσμου. Όπως υπήρχε η Κοινωνία των Εθνών τη δεκαετία του ’30!

Για την εισβολή αυτή, που γίνεται κατά παραβίαση όλων των κανόνων διεθνούς δικαίου, δεν υπάρχει ισχυρή αντίδραση ούτε από τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ούτε από τις κληρονόμους του γαλλικού Διαφωτισμού και του Δικαίου, τρομάρα τους, ΕΕ, Βρετανία, Γαλλία!

Στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση για να αποφευχθεί η βία μέχρι σφαγής αμάχων από τον πάντα γαλαντόμο και επιρρεπή σε απανθρωπιά τουρκικό στρατό διαχρονικά.

Τα Παρατηρητήρια, ο ΟΗΕ, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι λαλίστατες Μη κυβερνητικές ουρλιάζουν και φρίττουν μόνο όταν πρόκειται για καμιά πόλη που πολιορκείται από τον νόμιμο στρατό της Συρίας για να εκκαθαριστούν μισθοφόροι της Δύσης, που προκάλεσαν και τον εμφύλιο. Σαν τη Ghoutha ας πούμε. Η οποία βρίσκεται δίπλα στη Δαμασκό και αν εκκαθαριστεί θα χαθεί ένας κομβικός θύλακας όλης της συμμορίας, που αιματοκυλάει τη Συρία εδώ και 10 χρόνια.

Την ώρα, λοιπόν, που τα τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν τα σπίτια και το νοσοκομείο της Αφρίν, σκοτώνοντας αμάχους, τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία δεν έβρισκαν ούτε μια φωτογραφία και βίντεο απ αυτές τις σφαγές! Αλλά μας πλημμύριζαν με εικόνες από τη… Ghoutha! Το ίδιο και το ρωσικό  RTA. Το πιο εμετικό: Μετέδιδαν ότι οι Κούρδοι στην Αφρίν χρησιμοποιούν τους αμάχους για ανθρώπινη ασπίδα! Κατηγορία που δεν έχουν καταγράψει ποτέ για τους αλήτες εκπαιδευμένους των Βρετανικών δυνάμεων στη Ghoutha. Οι οποίοι κρατάνε σαν ασπίδα όλο τον πληθυσμό της πόλης!

Όλα αυτά, στο μεταξύ, αναπαράγονται αμάσητα και ανεπεξέργαστα από τα απολύτως ερασιτεχνικά πλέον στην συντριπτική τους πλειονότητα ελληνικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων. Από όπου οι υπόλοιποι τα αναπαράγουν! Μην τους βγει καμιά μέση αν δουλέψουν σαν δημοσιογράφοι.

Ο ΟΗΕ, το Συριακό Παρατηρητήριο, η Διεθνής Αμνηστία, τα Ευρωπαϊκά όργανα των ευαισθητούληδων, που δικάζουν ακόμα Σέρβους, παρόλο που βομβάρδισαν τη χώρα τους, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Η Ρωσία επίσης! Ο ΟΗΕ μάλιστα, βγάζει κάτι ανακοινώσεις που φτάνουν- δε φτάνουν σε επίπεδο πέμπτου γραμματέα πρεσβείας για να μην του πούν ότι συμμετέχει στο έγκλημα.

Οι Αμερικάνοι, που γέμισαν με υποσχέσεις τους Κούρδους, τους χρησιμοποίησαν για κρέας στα κανόνια των τζιχαντιστών και των Τούρκων υποστηρικτών του ISIS. Είναι καλύτερα να σκοτώνονται άλλοι για να καθαρίσεις τη βρωμιά που έσπειρες, όπλισες και δεν σου χρησιμεύει πια, παρά να σκοτώνονται οι δικοί σου στρατιώτες. Δεν έχεις και αντιδράσεις από γονείς και συγγενείς στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές βάσεις στη Μαμπίτζ, όχι πολλά χιλιόμετρα ανατολικά από την Αφρίν, απλώς παρακολουθούσαν τους Κούρδους να υπερασπίζονται την επαρχία και την πόλη! Αμέτοχοι. Οι ρωσικές βάσεις λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στο Tall Rif, έμειναν κι αυτές απλοί παρατηρητές! Η Συρία δεν είναι χώρα. Είναι χώρος για να φυτεύει καθένας τους στρατούς του και να ελέγχει την κρίσιμη Μέση Ανατολή. Έτσι αντιμετωπίζεται. Και οι κάτοικοι σαν αναλώσιμο κρέας.

Όλα παίζονται για να φύγει ο φιλορώσος Άσσαντ και να διοριστεί μια αμερικανοκινούμενη μαριονέτα, όπως στο Ιρακ. Από την πλευρά της Ρωσίας, για να μείνει ο Άσσαντ και οι τελευταίες και σημαντικότερες βάσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή. Και η Τουρκία;

Η ανυπαρξία ουσιαστικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας καθρεφτίζεται στη Συρία. Η Άγκυρα κάνει τη βρώμικη δουλειά για τον εαυτό της και για τους άλλους. Για τον εαυτό της έχει καταλάβει και θα συνεχίσει, ένα ικανό μέρος της Συρίας στο βορρά, που δεν πρόκειται να εγκαταλείψει από μόνη της ποτέ. Όπως την Αλεξανδρέτα. Θα την κάνει Τουρκία. Έχει πείρα και γενοκτονιών και εξανδραποδισμών και τρομοκρατίας. Όση κανείς άλλος στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Με το πλήγμα στους Κούρδους έβγαλε από τους Αμερικανούς τον πονοκέφαλο να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους για Κουρδικό ανεξάρτητο καντόνι στη Β Συρία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία είναι «μαγαζί γωνία». Η θέση της είναι τεράστιας σημασίας για όλους. Πάνω της ακουμπά το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας. Από κάτω της βρίσκονται οι πλουτοπαραγωγές χώρες και το Ιραν. Όλοι οι σύγχρονοι ενεργειακοί δρόμοι είναι σχεδιασμένοι μ αυτήν. Εκεί τελειώνει η Ανατολή και αρχίζει η Δύση. Τελειώνει ουσιαστικά το Ισλαμ και αρχίζει ο σταυρός. Εκεί τελειώνει ο 15ος αιώνας και αρχίζει ο 20ος. Εκεί τελειώνουν οι δυτικού τύπου Δημοκρατίες και αρχίζουν οι  πολιτικές και στρατιωτικές δικτατορίες. Για την ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και δύο ρωσοτουρκικοί- Βαλκανικοί.

Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Δαμασκό και στις βάσεις του βορρά και του νότου, χωρίς να ενοχλούνται από την Τουρκία. Τη σιγοντάρουν. Και οι Κούρδοι;

Αφού έμειναν για νιοστή φορά μόνοι τους, με πλήθος υποσχέσεων, αποσύρθηκαν προς τη Μαμπίτζ, στο καντόνι Shahba Rojava, από όπου είχαν εκδιώξει τους τζιχαντιστές. Δίπλα στις βάσεις των ΗΠΑ και προς τα ανατολικά του Ευφράτη, όπως είχαν ζητήσει οι Τούρκοι! Και ανήγγειλαν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλους: Ανταρτοπόλεμο.

Η υπεράσπιση της Αφρίν από τους Κούρδους, με οδομαχίες, θα ήταν μια πράξη αυτοκτονίας χωρίς λόγο. Διατήρησαν τις δυνάμεις τους και έφυγαν με δεκάδες χιλιάδες Κούρδους κατοίκους, που ξέρουν τι θα πει τουρκικό λεπίδι.

Το τοπίο μοιάζει θριαμβευτικό για τον Έρντοαν. Πραγματικά έχει δύο όψεις. Από τη μία κατέλαβε το βορά της Συρίας και τον προσάρτησε ουσιαστικά στην Τουρκία. Το γόητρο του και το γόητρο του κουτσουρεμένου από τις εκκαθαρίσεις στρατού είναι στα ύψη. Του δίνει τον αέρα να κινηθεί και εναντίον άλλων χωρών που εποφθαλμιά εδάφη τους. Οι δικτάτορες την έχουν αυτή την τρέλλα. Επομένως, το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι Κουβέληδες, Καμένους, Τσίπρες, Σημίτηδες, Πάγκαλους, Κοτζιάδες και Παυλόπουλους στο τιμόνι της. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σοβαρούς ανθρώπους και όχι από τρεμάμενα ανθρωπάκια.

Φυσικά, κατά την προσφιλή τακτική των γειτόνων, η καταληφθείσα περιοχή θα αποτελέσει ένα πρώτης τάξης εμπόρευμα για ανατολίτικο παζάρι άντλησης χρημάτων και γεωπολιτικών κερδών.

Από την άλλη, η Τουρκία έμπλεξε άσχημα. Θα είναι πλέον υποχρεωμένη να διατηρεί μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε μία μη τουρκική περιοχή. Δυνάμεις που θα τις στερείται από άλλες κρίσιμες περιοχές των συνόρων της με το Ιράκ και τη Συρία και όχι μόνο. Γιατί όλη η κουρδική Ανατολία με το Ντιγιάρμπακιρ θα είναι πιο εύφλεκτη.

Όλες αυτές οι δυνάμεις απαιτούν τεράστια κεφάλαια συντήρησης και τα 3 δις που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία προ ημερών δήθεν για τους πρόσφυγες θα φαγωθούν στο άψε σβήσε από τα άρματα στη βόρεια Συρία! Ήδη, χωρίς αυτό το άγος, τη βδομάδα που μας πέρασε η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας πέρασε στα σκουπίδια.

Αλλά, και γεωπολιτικά η Τουρκία, κατέχοντας κομμάτι της Συρίας, μπήκε στο επίκεντρο της διαμάχης ΗΠΑ- Ρωσίας- Ιραν- Σ. Αραβίας- Ισραήλ στην περιοχή. Με στρατιωτικές δυνάμεις πλέον. Οι οποίες θα βρίσκονται υπό το κουρδικό αντάρτικο.

Για να το πω στη γλώσσα της λογικής του δικαίου, η Δύση επικαλείται ότι ο Άσσαντ είναι δικτάτορας γι αυτό τον πολεμάει και πρέπει να φύγει. Η πραγματικότητα λέει ότι ο Άσσαντ είναι εκλεγμένος από το λαό. Όπως και ο Έρντοαν. Τον οποίο Έρντοαν η Δύση θεωρεί δικτάτορα στις κατ ιδίαν συζητήσεις. Αλλά, δε λέει λέξη όταν εισβάλλει στη Συρία, «επειδή ο Άσσαντ είναι δικτάτορας»! Ο Έρντοαν είναι ο «δικός μας δικτάτορας»…

Η εισβολή στο Αφρίν είναι ένα τέλειο μάθημα για τους πολίτες των χωρών και τους φοιτητές των πανεπιστημίων.

Μάθημα της στυγερής πραγματικής εικόνας των κρατών και των ηγεσιών τους.

Μάθημα προσγείωσης στην πραγματικότητα της παντελούς διεθνούς ανηθικότητας.

Μάθημα της διαπλοκής των δήθεν ειρηνιστικών διεθνών οργανισμών, των παρατηρητηρίων και πλήθους δήθεν μη κυβερνητικών, αλλά στην ουσία κυβερνητικότατων οργανώσεων, με τις τσέπες που σκοτώνουν τους άμαχους, που δημιουργούν πρόσφυγες, που καρπώνονται τον πλούτο.

Μάθημα για το πώς το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι παρά ένα κουρελόχαρτο. Που εμφανίζεται στο τραπέζι μόνο όταν συμφέρει να εφαρμοστεί μια απόφαση ισχυρών. Ή όταν συμφέρει να αποκοιμίζονται ή να τρομοκρατούνται οι πολίτες για να κάθονται στ αυγά τους.

Η Αφρίν διδάσκει.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης     























liberal.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *