Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Νέα εξέλιξη προκύπτει στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και αφορά στο κινητό τους ενός από τους δύο.



Νέα εξέλιξη προκύπτει στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και αφορά στο κινητό τους ενός από τους δύο.      

Τους κωδικούς των κινητών τους θα δώσουν στις τουρκικές αρχές οι κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ένα από τα κινητά που είχαν μαζί τους οι δύο Έλληνες χαρακτηρίζεται «ύποπτο» από τις τουρκικές αρχές και φαίνεται ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην πορεία της υπόθεσης.   

Πρόκειται για το υπηρεσιακό κινητό που οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δαημήτρης Κούκλατζης είχαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της περιπόλου την ημέρα της σύλληψής τους.   

Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός λειτουργός πήγε χτες στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και να ζήτησε το PIN ή κάποια στοιχεία για το υπηρεσιακό κινητό.   

Συνεπώς παρότι μέχρι πρότινος είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα κινητά έχουν ελεγχθεί και είναι «καθαρά», τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την κατάσταση.   Την ίδια ώρα, μια ακόμη ανησυχία από ελληνικής πλευράς είναι το ζήτημα της προφυλάκισης καθώς στην Τουρκία χωρίς να δικαστεί κάποιος μπορεί να μείνει στη φυλακή και 300 μέρες. 

Στις 30 Μαρτίου αναμένεται συνάντηση των δικηγόρων των Ελλήνων στρατιωτικών με τον Τούρκο εισαγγελέα για να συζητηθεί πόσο ακόμα θα κρατήσει η προφυλάκιση.     



























  www.lifo.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *