Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ραγκούσης: Δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο Νοvartis- Αρνητικός σε συνεργασία με τη ΝΔ



«Το Κίνημα Αλλαγής, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει που τοποθετείται στρατηγικά. Στο προοδευτικό ή στο συντηρητικό ρεύμα; Συμπορεύεται και συμμαχεί με τη δεξιά ή με τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις; Είναι Κίνημα Αλλαγής ή Προοδευτικό Κίνημα Αλλαγής;».

Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η απεξάρτηση της παράταξης από τη δεξιά, καθώς στην κοινωνία ήδη αναπτύσσονται δυναμικές απόρριψης του διμέτωπου.« Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης μετεκλογικά στη Νέα Δημοκρατία ή θα οδηγήσουμε τη χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική; Κι επειδή είπαμε πως είμαστε στο ιδρυτικό μας συνέδριο κι έχουμε υποχρέωση να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: αν πάρουμε την 3η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που το εύχομαι, ποιον θα προτείνουμε για πρωθυπουργό; Θα προτείνουμε ως πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ναι ή όχι;»

Ο ίδιος απάντησε ότι η θέση που περιλαμβάνει και το όχι στην απλή αναλογική και το όχι σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και το Ναι στην αυτονομία της παράταξης δεν είναι συνεκτική. Πρόσθεσε ότι «το όχι στην τεχνητή πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεπάγεται και όχι στον έλεγχο, όχι στην αποποίηση του ρόλου μας ως αντιπολίτευση».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του για την υπόθεση Novartis όπου ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι το σκάνδαλο Novartis υπάρχει, έχει αντικειμενική υπόσταση και δεν είναι σκευωρία.« Το σκάνδαλο Novartis είναι η επιτομή της διαπλοκής. Ακριβώς αυτής της διαπλοκής που πήραμε εντολή, το 2007 από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και το 2009 από τον ελληνικό λαό, να χτυπήσουμε», είπε και τόνισε ότι στη συνείδηση των πολιτών, τείνει να εξελιχθεί η θεωρία περί σκευωρίας , σε σκευωρία. Και να γελοιοποιηθεί όσο και η επιχείρηση να κατασκευαστεί πολιτικό μέτωπο που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση ξανά με τη δεξιά,θεμελιωμένη πάνω στη θεωρία ότι δήθεν το σκάνδαλο Novartis είναι σκευωρία».

Για τα οργανωτικά του Κινήματος Αλλαγής διαφώνησε μεν με τον ορισμό της νέας Κεντρικής Επιτροπής αλλά ζήτησε από το Πολιτικό Συμβούλιο να φροντίσει να λειτουργεί με σύνθεση των απόψεων.

























ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ     

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *